Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 3 d’abril del 2012

Primera tongada de ruixats


Imatge de radar a les 13:24 h.


Tot i que les previsions apuntaven l'arribada d'alguna feble precipitació durant el vespre a Palamós, la pluja ha aparegut abans d'hora, ja que durant el migdia i fins a primeres hores de la tarda, hem tingut un bon exemple de la gran inestabilitat atmosfèrica que ens depara aquesta setmana i que manté una lleugera incertesa, sobretot pel que fa a l'hora del dia i els indrets concrets que es poden veure afectats per les pluges.

Aquesta àmplia banda de precipitacions, com podeu veure a la imatge de radar, ha escombrat bona part del nord i nord-est del país.
Al Baix Empordà trobem els següents registres: Verges 10,4 mm., Les Olives 7,9 mm., Sant Feliu de Guíxols 7,0 mm., Calonge 6,8 mm., La Bisbal d'Empordà 5,8 mm., Palamós-La Fosca 5,2 mm o Palafrugell 3,4 mm.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 16,5 ºC, mínima 10,8º C. Estat del cel amb pluja a migdia i grans clarianes a la tarda. Pluja 4,4 mm. Vent fluix de component variable, ratxa màxima 29 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, mar de fons de l'est. Pressió atmosfèrica màxima 1008 hpa, mínima 1006 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 83 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós tornarem a tenir un dia molt variable, amb possibilitats que s'escapi algun ruixat o plugim en qualsevol moment de la jornada. A la resta de la demarcació també hi haurà un temps molt inestable, amb nuvolositat abundant i algunes clarianes. Les precipitacions poden ser localment intenses i anar acompanyades amb tempesta, sobretot al Pirineu i meitat sud i oest. Aquestes precipitacions faran acte de presència a qualsevol indret de forma més feble i poden extendre's a partir de migdia.

La temperatura màxima pot rondar els 15/18º C a l'interior, els 14/17º C a la costa i els 5/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 3/7º C a l'interior i fins a 8/11º C a la costa. La cota de neu pot ser d'uns 1700 metres.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord i est a 6/10 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà vent de gregal a 4/8 nusos. A la tarda preveiem vent de gregal a 6/10 nusos. A la nit s'espera vent de component nord i est a 6/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, mar de fons de l'est, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda i a la nit hi haurà mar de fons de gregal, amb marejol o maror arran de costa i maror mar endins.