Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 23 d’abril del 2012

El temps acompanya la marató d'en Richi


Un instant de la marató d'en Richi a l'escenari del Passeig del Mar.


Dissabte passat, el temps acompanyà la marató d'en Richi i ajudà al seu bon desenvolupament. Tan sols cal destacar el vent moderat de garbí que bufà durant la tarda a uns 15/20 km/h de mitjana, amb un ratxa màxima de 48 km/h.
El dia es presentà assolellat i enterenyinat per nombrosos núvols alts, tot això acompanyat per una temperatura màxima que arribà fins als 17,3º C i una mínima de matinada que es quedà en 9,5º C. Sortosament, la pluja feble només aparegué a darreres hores del dia quan la marató feia molt que ja havia acabat i deixà 1,2 mm.

Es calcula que entre 20.000 i 30.000 persones, segons els organitzadors, van participar en les nombroses activitats que es van organitzar per recollir fons per al nen de sis anys de Palamós malalt de càncer. A mitja tarda, ja s'havien recaptat gairebé 10.000 euros, i en acabar el dia, la quantitat havia pujat fins als 20.770 euros, que aniran destinats a ajudar els pares del nen a pagar els tractaments que calguin.

Segons el diari elpuntavui.cat, Torky Martinez (portaveu de la família de Ricard Garcia i de la coordinadora Sos Richi) digué que totes les activitats organitzades dins la marató foren un èxit i, de fet, ja es preveia així després que nombroses entitats de Palamós haguessin participat en l'elaboració de la cinquantena d'activitats organitzades. Així doncs, per exemple, un centenar de persones ja van participar a primera hora del matí en una caminada popular organitzada per l'escola Vedruna.



Instant de la marató a la zona d'inflables.


També, segons el mateix rotatiu, durant tot el dia 50 bicicletes d'aeròbic van ser ocupades en una sessió continuada de bicicleta d'aeròbic, amb música i monitors especialitzats. També es van posar a la venda 5.000 pulseres SOS Richi. Passejades de gegants, tallers infantils de dibuixos, inflables, jocs tradicionals, música i animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti, i grans espectacles d'equitació. Tot, retransmès amb connexions i programa en directe per ràdio Palamós. Aquests són exemples de les activitats que es van fer a Palamós mentre, milers de quilòmetres enllà, als EUA, Ricard Garcia es recuperava de l'última intervenció quirúrgica a Boston i es preparava per començar el tractament de quimioteràpia. Des del Twitter, es llegia que la família de Ricard García seguia la marató en la distància.


El proper acte multitudinari serà el pròxim dissabte a la Nau dels 50 metres, on es farà un concert amb Miquel Abras, Joan Masdéu, Amelie, The Covers Band i l'Orquestra Diversiones.



Un altre moment de la marató. Zona de "spinning".


Carta d'en Richi


És impossible descriure amb paraules l'emocionant dia que vaig passar ahir (dissabte) en companyia del papa, la mama i la Nina.

Des d'aquest petit raconet de Boston, m'agradaria agrair l'extraordinari suport rebut per part de la meva família, els meus amics, les institucions i organitzacions de tot tipus, i de totes aquelles persones anònimes que espero conèixer personalment ben aviat.

A tots vosaltres, que heu fet possible retornar-me l'esperança i demostrar que no hi ha barreres infranquejables si lluitem amb totes les nostres forces per allò que creiem, i caminem tots junts amb determinació. Moltíssimes gràcies.

La Marató d'ahir (dissabte) ha estat el millor dels tractaments que he rebut fins ara. Sense efectes secundaris, sense seqüeles, sense ferides de guerra. Una medicina que perdurarà en el meu cos per sempre, reforçarà els meus súper poders i em permetrà, sense cap mena de dubte, vèncer al meu enemic definitivament.

Queda un llarg i dur camí per recórrer però gràcies a tots vosaltres, avui més que mai, només penso en la victòria.

Càncer. Maleït siguis. Sóc un súper heroi i porto darrera meu a l'exèrcit més poderós del món. Acabaré amb tu.

Compto amb vosaltres! La següent batalla ens espera.


Súperpetons i súperabraçades d'en SúperRichi.





Recull d'imatges dels núvols alts que aparegueren dissabte passat:








Blancalls aixecats pel vent de garbí.






Sol esmorteït per uns instants.