Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 4 d’abril del 2012

Cel tapat i alguns plugims


Imatge captada avui dimecres a primeres hores de la tarda des del moll Nou.


La imatge superior és prou il·lustrativa del dia que hem tingut, el qual, tal com apuntàvem ahir, ha estat marcat per la nuvolositat abundant i per la caiguda d'alguns plugims, especialment al llarg del matí. Aquesta pluja feble, en forma de roines o plugims, ha anat caient de manera esporàdica durant la resta de la jornada, talment com si es tractés d'un dia típic de les illes Britàniques.
Normalment, moltes persones només associen l'arribada de la primavera amb el "bon temps", no obstant, cal recordar que aquesta estació de l'any és la segona més plujosa, després de la tardor, a la costa catalana.

Al Baix Empordà aquestes precipitacions avui ens han deixat els següents registres., entre parèntesis hi han les dades dels dos dies de pluja: Sant Feliu de Guíxols 12,0 mm (19,0 mm)., Calonge-Mas Pallí 11,4 mm (18,6 mm)., Calonge 11,1 mm (17,9 mm)., Palamós-La Fosca 9,0 mm (14,2 mm)., Palafrugell 6,0 mm (9,4 mm)., Verges 4,2 mm (14,6 mm).

Pel que fa a altres dades de la jornada a Palamós., temperatura màxima 13,2º C., mínima 11,6º C. Estat del cel ennuvolat amb plugims esporàdics. Pluja 7,2 mm (11,6 mm). Vent de gregal a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 34 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins (ones de 0,92 m a les 06:00 h) i mar arrissada o marejol arran de costa, mar de fons de l'est. Pressió atmosfèrica màxima 1008 hpa, mínima 1005 hpa. Humitat relativa màxima 95 %, mínima 78 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

A Palamós es preveu una jornada marcada pels núvols, no obstant, hi pot haver alguna clariana al centre del dia. No és descartable que s'escapi alguna roina o plugim durant qualsevol moment, amb més possibilitats a la tarda/vespre. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia dominat pels núvols, amb algunes clarianes esporàdiques. Podran caure alguns plugims o algun ruixat de més intensitat, sobretot a la zona pirinenca i a la meitat sud i oest, de caràcter irregular.

La temperatura màxima pot pujar fins a 16/18º C al prelitoral i interior, fins a 14/16º C a la costa i fins a 7/13º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/6º C al Pirineu, fins a 6/8º C a l'interior i fins a 9/12º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord a 6/10 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent de gregal a 4/8 nusos. A la tarda preveiem vent fluix de component est o calma. A la nit s'espera vent molt fluix de component variable o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de l'est, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda i a la nit hi haurà mar de fons de llevant, amb marejol mar endins i mar plana o arrissada arran de costa.