Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 28 de març del 2012

Estuari del riu Belle Eau


Aigües tranquil·les i reflexos de la vegetació frondosa.


A l'extrem sud de la badia Petite Riviere, just al costat del complex turístic del Club Mediterrané, hi ha la zona protegida de l'estuari del riu Belle Eau.
Aquest espai natural d'unes cinc hectàrees, representa un petit testimoni del paisatge vegetal que dominava l'Illa de Maurici abans de l'arribada dels col·lonitzadors europeus.

Les tres imatges que il·lustren aquest article, van ser captades des d'un llarg pont de fusta que uneix la platja amb la part de terra ferma, ja que l'estuari i les aigües del riu fan de línia divisòria.



Foto on es veu un tros de la barana del pont de fusta.


L'estuari del riu Belle Eau, és la part més ampla i profunda de la desembocadura d'aquest riu, el qual deixa anar les seves aigües a la llacuna natural que es forma entre l'escull coral·lí i la platja. En aquest indret es produeixen marees de gran amplitud o oscil·lació.

La desembocadura amb característiques d'estuari està formada per un sol braç o curs fluvial molt ample i profund, tot i que també hi pot haver una mena de platja on la quietud de les aigües permet el creixement d'algunes plantes halòfites.
Els estuaris s'originen perquè l'entrada d'aigües marines durant la plenamar, estanca les aigües dolces del riu, mentre que durant la baixamar, totes les aigües comencen a tornar i van amb una gran velocitat cap al mar o l'oceà, contribuïnt a netejar i aprofundir el llit fluvial, deixant sovint, grans zones de maresmes.



Vegetació exhuberant a l'estuari del riu Belle Eau.