Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 28 de març del 2012

Esclat de primavera


Prunera florida (Prunus domestica).


Després de la letargia hivernal, la primavera ens està deixant unes estampes magnífiques, gràcies a la floració d'una gran varietat d'arbres fruiters com el que podem veure a sobre aquestes línies i a l'activitat frenètica de nombroses espècies d'animals. Aquests dies, la floració de les diferentes espècies del gènere prunus, com per exemple les pruneres, els cirerers o els presseguers, entre d'altres, és especialment intensa en els nostres camps., així i tot, no cal anar gaire lluny per observar-los, ja que de forma molt encertada, alguns dels nostres carrers estan ornamentats per la bonica i espectacular floració dels Prunus cerasifera, amb les seves flors rosades.

De ben segur, les reserves hídriques que han anat guardant els arbres en els seus teixits, hauran augmentat gràcies a les darreres pluges, fet que assegura un óptim creixement dels diferents espècimens i una primavera florida, no obstant, esperem que les pluges no s'hagin acabat aquí, ja que sempre són necessàries.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 19,5º C, mínima 8,7º C. Estat del cel asserenat amb calitja. Vent fluix amb predomini de la component marítima, ratxa màxima 18 km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1026 hpa, mínima 1023 hpa. Humitat relativa màxima 84 %, mínima 37 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Pruneres de jardí (Prunus cerasifera) al carrer Enric Vincke.


Previsió per aquest dijous

A Palamós preveiem un domini total de l'anticicló i un cel encalitjat. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia assolellat, amb alguna boirina matinal a l'interior i alguns cúmulus al Pirineu.

La temperatura màxima pot pujar fins a 22/25º C a l'interior, fins a 18/21º C a la costa i fins a 15/20º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/5º C al Pirineu, fins a 2/7º C a l'interior i fins a 7/10º C a la costa .

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent fluix de component variable o calma. A la tarda entrarà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component nord i oest, amb tramuntana a 10/14 nusos al cap de Creus.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana o arrissada, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà una situació semblant. A la tarda s'espera una mica de marejol. A la nit preveiem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins., al nord del cap de Begur hi pot haver marejol, amb maror al nord del cap de Creus.


MÉS IMATGES PRIMAVERALS DEL DIA D'AVUI A LES GAVARRES



Detall de les flors de prunera.



Actualment es poden escoltar els pica-soques treballant. Fixeu-vos quina feinada que han tingut per fer aquests dos forats al pal de la llum.



Borinot (Bombus terrestris) i flor de marfull (Viburnum tinus).



Borinot (Bombus terrestris) i flor de marfull (Viburnum tinus).