Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 17 de febrer del 2012

Previsió pel cap de setmana de Carnaval


Mapa de superfície amb fronts previst per la nit del dissabte. Observeu com s'apropa un front del nord.


Aquest dissabte, dia de la Grandiosa Rua de Carnaval i del ball d'en Carnestoltes, a Palamós preveiem una jornada plàcida, amb alguns intervals de núvols baixos presents en qualsevol moment del dia i àmplies clarianes. A l'hora de la rua s'espera que bufi vent de garbí entre fluix i moderat, amb elevada sensació de frescor, però amb una temperatura real d'uns 10/12º C. A la resta de la demarcació el dia també serà molt tranquil, amb alguns núvols baixos en sectors costaners al llarg de tot el dia.

La temperatura màxima rondarà els 12/14º C a la costa, els 14/16º C a l'interior i els 7/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -5/0º C al Pirineu, fins a -1/4º C a l'interior i fins a 4/7º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest fluix o restarà en calma, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí entrarà vent de garbí a 6/10 nusos. A la tarda tindrem vent de garbí a 12/15 nusos. A la nit bufarà vent fluix de component nord o restarà en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins. A la tarda es preveu marejol o maror. A la nit hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins.


Aquest diumenge, dia de la rua matinal i de l'exhibició de comparses, a Palamós hem d'esperar un dia amb nuvolositat variable i àmplies clarianes, amb un sol enterenyinat per nuvolositat en varis nivells, més compacte de cares a la tarda., no podem descartar que durant la tarda/vespre ens pugui caure algun plugim. A la resta de la demarcació el dia també tindrà nuvolositat força variable degut al pas d'un sistema frontal procedent de les Illes Britàniques.
Es preveu que amb el pas de les hores el cel es vagi tapant i podran caure alguns plugims dispersos a la tarda, amb predilecció pel Pirineu, Serralada Transversal, Montseny i sud de la Costa Brava., a més, degut a l'existència d'un lleuger rebuf, es pot reproduir algun petit ruixat a prop de la costa selvatana durant el vespre/nit. La cota de neu anirà baixant dels 1200 m fins als 800 m al final del dia.

La temperatura màxima serà una mica més baixa que el dia anterior i la mínima serà igual o més elevada.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 6/10 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà tramuntana a 16/20 nusos. A la tarda tindrem una situació similar. A la nit bufarà vent del nord a 15/20 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins la tramuntana pot bufar a 24/28 nusos, al cap de Creus bufarà a uns 32/36 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la tarda cal preveure marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins i al nord del cap de Begur. A la nit hi haurà marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins.