Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 29 de febrer del 2012

Minves i cel enterenyinat


Imatge del baix nivell de les aigües marines a la Punta dels Tres Ferros.


L'anticicló tossut que ens acompanya des de fa setmanes, permet que el fenomen de les minves segueixi entre nosaltres. La visió de les algues marines assecant-se al damunt de les roques, degut el baix nivell que assoleix l'aigua del Mediterrani, sembla reportar-nos imatges més típiques del mes de gener.

Tot i que les minves solen tenir lloc en el passat mes, no és estrany que es puguin veure en altres ocasions al llarg de l'any, sempre que l'enorme pes que porta associada la capa d'aire estable que acompanya l'anticicló, faci retrocedir el nivell del mar., a més, la manca d'onatge degut a la falta de vents destacables, ajuda al manteniment d'aquest fenomen físic i meteorològic.

Malgrat la monotonia en els nostres cels, aquesta tarda hem pogut gaudir amb la presència de nombroses franges de núvols alts del gènere cirrus, els quals semblaven les pinzellades d'un pintor invisible. Aquest núvols formats per cristallets de gel, encara que en ocasions poden indicar-nos un canvi de temps, aquesta vegada no hem d'esperar cap novetat.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres., temperatura màxima 13,7º C, mínima 4,3º C. Estat del cel asserenat al matí i enterenyinat per núvols alts a la tarda. Vent de garbí a 10 km/h de mitjana a la tarda, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, amb una mica de marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1020 hpa. Humitat relativa màxima 89 %, mínima 52 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

A Palamós esperem un altre dia anticiclònic. L'ambient es presentarà assolellat amb algun núvol prim decoratiu i calitja. A la resta de la demarcació tampoc cal preveure cap canvi en la situació meteorològica, tot i que les temperatures màximes podran ser més elevades, sobretot al prelitoral, on podran superar els 22º C.

La temperatura es pot enfilar fins a 15/18º C a la costa, fins a 19/25º C a l'interior i fins a 12/18º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/9º C a la costa, fins a 1/4º C a l'interior i fins a -2/3º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord a restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent fluix de garbí o calma. A la tarda preveiem vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit s'espera vent de llebeig a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o plana arran de costa i mar arrissada o marejol mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda preveiem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins. A la nit hi haurà una situació similar.



Alguns dels cirrus amb formes curioses que han aparegut avui a la tarda.