Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 23 de febrer del 2012

Gran nevada al Líban


Imatge satel·lital de la gran nevada que ha caigut al Líban i a la frontera amb Síria. Imatge captada el 20 de febrer del 2012. Font: NASA


Després de la gran nevada que caigué al Líban el mes de març del 2011, aquest mes de febrer la nevada encara ha sigut més intensa i extensa, en el que sembla una gran ratxa pel que fa a nevades importants en aquesta zona del Pròxim Orient.

Si comparem la imatge superior, corresponent al passat 20 de febrer del 2012, amb la imatge inferior corresponent al 17 de març del 2011, comprobarem com la situació actual ve caracteritzada per una nevada molt més destacada.



Imatge satel·lital de la nevada que caigué al Líban i a la frontera amb Síria, el mes de març del 2011. Font: NASA


Entre els passats dies 17 i 19 de febrer, una fort temporal de neu de neu va atacar la costa libanesa, amb vents de 100 quilòmetres per hora. En alguns indrets del país es recolliren fins a 2 metres de neu i la temperatura va baixar a zero graus al llarg de la costa, mentre els llevaneus treballaven de manera intensa per netejar la carretera principal entre Beirut (Líban) i Damasc (Síria).

A la imatge de l'encapçalament, a part de la gran nevada caiguda en gran part del Líban i a la frontera amb Síria, també apareix coberta de neu una altra extensió al nord de la frontera entre Síria i Jordània.

La neu al Líban no és infreqüent i, fins i tot, el país té algunes estacions d'esquí ( vegeu article de l'any passat )., no obstant això, aquest temporal de neu ha tingut una força inusual i es relaciona amb l'onada d'aire fred que ha afectat a Europa i el nord d'Àfrica.



Notícia de les fortes nevades caigudes al Líban entre el 17-19 de febrer.



Estació d'esquí al Líban on aquests dies no manca la neu.



Forta nevada a Síria el 19 de febrer passat.