Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 27 de febrer del 2012

Anticicló per tota la setmana


Mapa sinòptic previst per dimarts a les 18:00h. Observeu com tenim l'anticicló a sobre nostre.


Pocs canvis hem d'esperar en aquesta setmana que comencem, pel que fa a la situació meteorològica. Malauradament, es confirma que aquest mes de febrer tornarà a ser molt sec, igual que els dos mesos anteriors, amb la qual cosa, ja podem assegurar que l'hivern climàtic 2011/2012 serà un dels més secs dels darrers cent anys.
El domini total de l'anticicló de les Azores, provoca que ara com ara, no es vegi cap situació de pluges generals que millori l'estat dels nostres boscos i redueixi l'elevat perill d'incendi existent., a més, aquesta sequera continuarà posant en greu perill els conreus de secà.
Contràriament al que seria desitjable, l'únic canvi que s'entreveu és un nou enfortiment del vent de tramuntana als inicis de la propera setmana.

Tot i aquest temps tan estable, les temperatures segueixen oscil·lant segons d'on bufi el vent, i mai millor dit, ja que a diferència d'ahir diumenge, avui dilluns la tramuntana ha encalmat i ha provocat que les temperatures màximes hagin sigut sensiblement inferiors al dia anterior. Al Baix Empordà aquestes màximes s'han mogut entre els 14,2º C de Palamós-La Fosca i els 18,8º C de La Bisbal., en canvi, les mínimes s'han situat entre els 9,2º C de Palamós-La Fosca i els 3,3º C de Verges.

D'altre banda a Palamós la jornada ha tornat a ser molt plàcida, assolint-se els següents valors., temperatura màxima 14,4º C, mínima 9,2º C. Estat del cel amb intervals de núvols alts al matí i cel variable amb núvols en varis nivells a la tarda. Vent molt fluix de component nord de matinada i vent fluix de component sud i est la resta del dia. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins (ones de 1,32 m a les 10:00 h i ones de 1,65 m a les 05:00 h) i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1021 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 47 %. Dades de meteoclimatic.com i Puetos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós cal esperar un altre dia plàcid i assolellat, amb l'aparició de nombrosos núvols alts a la tarda/vespre que enterenyinaran el cel. A la resta de la demarcació gironina tampoc cal esperar grans canvis degut a l'anticicló, i a més el vent serà poc destacable, exceptuant l'extrem sud, on pot bufar vent de component est amb alguns cops moderats.

La temperatura màxima rondarà els 14/17º C a la costa, els 17/19º C a l'interior i els 10/15º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8º C a la costa, fins a 0/4º C a l'interior i fins a -2/4º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord a restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda preveiem vent molt fluix de component sud i est, siguent més reforçat al sud de la Costa Brava. A la nit tindrem vent fluix de component nord o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o plana arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem una situació semblant. A la tarda preveiem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins igual com a la nit.



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per la nit del dimarts. Observeu com serà insignificant.