Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 1 de febrer del 2012

Alguna feble nevada a cota zero i temporal marítim


Mapa de la cota de neu prevista per dijous a la tarda. Observeu com serà a nivell del mar (0 metres).


Abans que ens arribi el gruix d'aire siberià previst pels propers dies, el qual estarà caracteritzat per ser extremadament fred i sec, aquest dijous s'hi podria barrejar aire humit procedent del Mediterrani, per tant, la situació encara es podria complicar una mica més.

Aquesta injecció d'humitat, estarà provocada per un posicionament transitori de l'anticicló escandinau en direcció est-oest., aquest fet i la formació d'una borrasca a prop de les Balears, permetrà que el vent en nivells mitjos i alts de la troposfera tingui un major recorregut marítim.
Quan es barregi la massa d'aire fred d'uns -7º C a 850 hpa i d'uns -35º C a 500 hpa previstos per demà, amb la capa gruixuda d'humitat situada entre els 1500 m i els 5500 m d'alçada, es podrien produir algunes febles nevades fins arran de mar, sobretot pel que fa a les comarques costaneres gironines i del prelitoral, durant la tarda.


Mapa d'humitat i vent a uns 3000 m d'alçada. Comproveu com hi haurà molta humitat ja que el vent serà de l'est.



Temperatura i geopotencial a 500 hpa previst per dijous a les 18:00h. Hi hauran uns -34/-35º C a 5300 metres d'alçada.



Temperatura i geopotencial a uns 850 hpa. A uns 1400 m d'alçada es preveuen -7º C



Mapa de precipitació prevista per dijous a la tarda. Es poden produir febles precipitacions que seran en forma de neu fins arran de mar.


Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 7,2º C, mínima 3,8º C. Estat del cel amb algunes roines o plugims esporàdics. Pluja 1 mm. Vent de component nord a 4/8 nusos, ratxa màxima 11,3 nusos. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1016 hpa, mínima 1011,3 hpa. Humitat relativa màxima 87 %, mínima 37 %. Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

A Palamós hem d'esperar un dia molt fred i ennuvolat. Tot i algunes clarianes al matí. Al llarg de la tarda els núvols baixos poden fer-se més gruixuts i deixar anar alguna volva de neu fins arran de mar. A la resta de la demarcació cal preveure una jornada gèlida i amb un augment nuvolós que començarà per les comarques costaneres i s'internarà fins al prelitoral, amb possibilitats d'alguna nevada anecdòtica en qualsevol cota.

La temperatura màxima rondarà els 6/8º C a la costa, els 3/6º C a l'interior i els -9/3º C al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls. Cal destacar que el vent del nord pot bufar amb intensitat i agreujar la sensació de fred, amb valors que poden arribar fins a -15/-20º C al Pirineu. La mínima pot donar-se a últimes hores del dia., a la costa baixarà fins a -2/2º C., a l'interior fins a 0/-5º C i al Pirineu fins a -7/-12º C.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 8/12 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous., mar endins pot bufar a 24/28 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 12/16 nusos., mar endins pot bufar a 35 nusos. A la tarda bufarà vent del nord a 15/20 nusos., mar endins pot bufar a 32/36 nusos. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 20/24 nusos., mar endins pot bufar a 34/38 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. A la tarda preveiem maror o forta maror arran de costa i maregassa mar endins. A la nit hi haurà forta maror arran de costa i maregassa mar endins (ones de 4,5 m). Es desaconsellen les activitats nàutiques.



Mapa d'onatge previst per dijous a la nit. S'esperen ones de 4 metres a prop de la costa