Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 8 de gener del 2012

Una altre setmana anticiclònica


Mapa sinòptic previst pel proper dimecres. Observeu com tindrem un domini absolut de l'anticicló.


Tal com ja vaig apuntar en un anterior article, l'anticicló tossut que per estadística ens sol acompanyar en aquestes dates, es quedarà amb nosaltres almenys una setmana més., amb aquesta situació el binomi de Sol i boires està garantit.
Malgrat tot, nosaltres encara podem estar contents, ja que almenys, el passat dilluns la pluja en forma d'intensos ruixats ens va acompanyar., contràriament, a la majoria d'indrets del nostre país les úniques precipitacions comptabilitzades, des del passat mes de novembre, han estat d'objectes arrencats pel vent.
Aprofitant que parlem de vent, cal destacar que el passat sis de gener, Dia de Reis, el vent de tramuntana va bufar amb especial intensitat.

Aquestes són algunes de la ratxes més destacades a les nostres comarques: Portbou 138,4 km/h., Ulldeter 123 km/h., Núria 119 km/h., Figueres 98 km/h., Castelló d'Empúries 97 km/h., Bellcaire d'Empordà 97 km/h., Verges 87 km/h., Palamós 87 km/h o Palamós-La Fosca 84 km/h.

Dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 14,2º C, mínima 4,4º C. Estat del cel serè, amb algun núvol alt anecdòtic. Vent de garbí a 10 km/h de mitjana a les hores centrals, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa, mar de fons de nord. Pressió atmosfèrica màxima 1027 hpa, mínima 1023 hpa. Humitat relativa màxima 85 %, mínima 54 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós cal esperar un dia assolellat. A la resta de la demarcació el dia serà similar., no obstant, apareixeran alguns bancs de boira matinal a les valls de l'interior i algun núvol baix al sud de la Costa Brava degut a un lleuger rebuf.

La temperatura màxima rondarà els 13/16º C a la costa i interior, i els 6/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 4/8º C a la costa, fins a -2/3º C a l'interior i fins a -8/2º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a uns 14/18 nusos, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24/28 nusos. Al matí esperem vent de tramuntana a 12/15 nusos., mar endins pot bufar a 24 nusos. A la tarda bufarà vent del nord a 6/10 nusos., mar endins pot bufar a 25 nusos. A la nit hi haurà vent fluix del nord., mar endins i al nord del cap de Begur encara pot bufar a 18/22 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Durant la resta de la jornada la situació serà similar.



Mapa de vent i temperatura en superfície previst per dilluns a les 12:00h. Observeu com hi haurà tramuntana.