Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 2 de gener del 2012

Primeres pluges de l'any 2012


Imatge de radar d'avui dilluns a les quatre de la tarda.


Tot i que el primer dia de l'any 2012 començà amb temperatures màximes que s'enfilaren fins a 20º C a la Bisbal d'Empordà o 19º C a Castell d'Aro, avui dilluns, el segon dia de l'any, la situació meteorològica ha estat diametralment oposada.
El pas d'un sistema frontal completament desgastat, ha generat un situació de rebuf, amb vent de mestral als dos extrems de la costa i vent de xaloc entre el nord del Baix Empordà i el Garraf. Aquesta situació ha provocat el creixement de potents nuvolades, les quals, han descarregat alguna calamarsada acompanyada per tempesta, com la que ha caigut a Girona, juntament amb pluges força destacades a tot el Baix Empordà.

Recull de dades més destacades de precipitació d'avui a la tarda a la nostre comarca: Monells 8,1 mm, Castell d'Aro 7,2 mm, Palamós-La Fosca 6,4 mm, La Bisbal d'Empordà 6,4 mm, Les Olives 6,0 mm, Palamós 4,6º C, Palafrugell 3,2º C, Serra de Daró 3,1 mm, Verges Ponent 2,8 mm o La Tallada 2,5 mm.



Imatge d'aquesta tarda on es veu l'aspecte que tenia el cel abans de les pluges.


Altres dades d'aquest dilluns a Palamós., temperatura màxima 14,4º C, mínima 10,9º C. Estat del cel ennuvolat amb ruixats de tarda. Pluja 4,6 mm. Vent de llebeig a 10/20 km/h de matinada i vent de direcció variable la resta del dia, ratxa màxima 50 km/h SW. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins durant tot el dia i maror o marejol arran de costa, mar de fons de SW. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 86 %, mínima 60 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.



Cortines de precipitació al damunt del mar.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós preveiem un dia amb predomini del Sol acompanyat per algun núvol alt i baix decoratiu. A la resta de la demarcació el dia serà calcat, amb algunes boires a les fondalades de l'interior.

La temperatura màxima pot rondar els 13/15º C a l'interior, els 12/14º C a la costa i els 7/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/7º C a la costa, fins a 0/4º C a l'interior i fins a -5/0º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., al nord del cap de Begur pot bufar a 20/25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 4/6 nusos. A la nit esperem vent en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del sud-oest i mar de vent del nord, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons. A la tarda s'espera mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.



Obertura de clarianes després de la pluja.



Mar de fons.



Posta de Sol.