Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 19 de gener del 2012

Cel rogent, 1036 hpa i màximes més altes


Imatge de la posta de Sol d'avui dijous.


Els abundants núvols alts, dels gèneres cirrus i cirrostratus, que han poblat el nostre cel al llarg de la jornada d'avui, ens han deixat imatges de postal, amb un capvespre rogenc., no obstant, la popular dita del "Cel rogent, pluja o vent", aquesta vegada sembla que no s'hagi de complir, almenys a les nostres contrades, on no hem d'esperar pluja ni tampoc un vent destacable, tot i que durant la nit d'aquest divendres, el vent de nord pot aparèixer de forma feble en terra i de forma més important mar endins, on pot assolir els 25 nusos., així i tot, al nord del cap de Creus el mestral pot arribar als 35 nusos.
On preveiem una forta mestralada, amb vent de 30/40 nusos és a les Terres de l'Ebre i en punts elevats del Pirineu.

Un altre fet destacat d'avui dijous, ha estat la pressió atmosfèrica extraordinàriament elevada, amb una punta de 1036 hpa, juntament amb una recuperació de les temperatures, amb màximes que han pujat fins a 15/17º C en molts punts de Girona.

Aquests són alguns exemples: Medinyà 17,1º C., Calonge 16,5º C., Girona-Barri Vell 15,7º C., Mieres 15,5º C., Verges 15,2º C o Celrà 15,1º C.

Altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 13,7º C, mínima 3,0º C. Estat del cel enterenyinat per núvols alts. Precipitació 0,2 mm, rosada. Vent de garbí a 10 km/h de mitjana durant la tarda, ratxa màxima 23 km/h. Estat de la mar amb mar calma a primeres hores i marejol a la tarda, mar endins hi havia maror. Pressió atmosfèrica màxima 1036 hpa, mínima 1032 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 65 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de temperatura i vent en superfície previst per divendres a la nit.


Previsió per aquest divendres

A Palamós es preveu un dia plàcid, amb el cel enterenyinat per núvols alts i un fort contrast de temperatura entre el dia i la nit. A la resta de la demarcació el dia serà molt similar, amb alguns bancs de boira matinals en algunes fondalades de l'interior i núvols de vent al Pirineu.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/17º C a l'interior, fins a 13/15º C a la costa i fins a 6/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -6/1º C al Pirineu, fins a -3/1º C a l'interior i fins a 3/6º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de direcció variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí esperem vent molt fluix de garbí. A la tarda bufarà vent molt fluix de garbí o tindrem calma., al nord del cap de Creus pot bufar mestral a 32/36 nusos. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 8/12 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda esperem mar arrissada o marejol arran de costa i forta maror mar endins, amb maregassa al nord del cap de Creus. A la nit hi haurà forta maror mar endins i marejol arran de costa.


Més imatges de la posta de Sol d'avui: