Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 18 de gener del 2012

1035 hpa i núvols baixos


Imatge captada aquesta tarda on es veuen restes de núvols baixos a sobre les Gavarres.


Tal com es preveia, les altes pressions han sigut les protagonistes del dia d'avui. Tot i que trobar-nos amb un anticicló potent durant el mes de gener es un fet molt recorrent, cal destacar que aquesta vegada s'ha assolit una pressió en superfície no gaire habitual, ja que els 1035 hpa assenyalats avui pels nostres baròmetres, són una dada molt important i reflexen el domini absolut de l'anticicló.
Aquestes altes pressions, sens dubte, generen i generaran una baixada molt important del nivell de les aigües marines, coneguda popularment com "les minves de gener".

Un altre factor que ha sobresortit avui dimecres, han estat els nombrosos núvols baixos que arribaven a cobrir el cel a primeres hores del dia, mantenint-se de forma residual la resta de la jornada i ja amb el Sol com a protagonista.

Pel que fa a altres dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 12,2º C, mínima 5,9º C. Mala visibilitat amb boirina i rosada. Vent molt fluix de direcció variable o calma, ratxa màxima 11 km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1035 hpa, mínima 1030 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 68 %. Dades de meteoclimatic.com i Boies de la Generalitat.


Previsió per aquest dijous

A Palamós es preveu un dia amb predomini del Sol, així i tot, hem d'esperar el pas de nombroses franges de núvols alts, més importants a la tarda., aquest fet pot donar una posta de Sol rogenca. També hi haurà boirina, sobretot a primeres hores i algun núvol baix passatger. A la resta de la demarcació el dia serà molt similar, amb nombrosos núvols alts a la tarda i algun banc de boira a les fondalades de l'interior.

La temperatura màxima serà més elevada que el dia anterior., pot rondar els 14/17º C a l'interior, els 13/15 º C a la costa i els 7/14º C al Pirineu. La mínima pot descendir fins a -8/1º C al Pirineu, fins a -3/2º C a l'interior i fins a 1/5º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord i oest o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous., mar endins pot bufar tramuntana o mestral a 10/15 nusos. Al matí esperem vent en calma. A la tarda bufarà vent molt fluix de garbí., al nord del cap de Creus pot bufar mestral a 12/16 nusos. A la nit hi haurà vent en calma., al nord del cap de Creus pot bufar vent de mestral a 16/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí i a la tarda hi haurà la mateixa situació, amb maror al nord del cap de Creus. A la nit hi haurà forta maror al nord del cap de Creus, marejol o maror mar endins i mar plana o arrissada arran de costa.



Mapa de vent en superfície previst per dijous a les 18:00h.