Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 31 de desembre del 2011

Supercèl·lules 2011 i explosió convectiva a Eslovènia





L'anticicló tossut que ens sol afectar en els mesos hivernals (i també a l'estiu), sembla que ens vol continuar aportant una mica de monotonia meteorològica.
Fins que no ens arribi la primavera o la tardor i ho poguem veure en directe, us poso un parell de vídeos filmats en la modalitat "time-lapse", on podreu gaudir d'un autèntic espectacle de la naturalesa, amb una mica més de moviment i amb les tempestes com a protagonistes.

D'altre banda, la primavera i la tardor són les estacions que m'agraden més, meteorològicament parlant, ja que tenen unes temperatures més agradables i, sobretot, pel fet de tenir una atmosfera molt més dinàmica que l'hivern o l'estiu, on a la costa solem gaudir d'unes bones pertorbacions primaverals i del creixement de potents tempestes tardorenques, alimentades per les aigües càlides del Mediterrani.

En el primer vídeo que obre aquest article, veurem un resum de la temporada de tempestes severes i supercèl·lules, esdevinguda aquest any que deixem enrera, a la regió del sud dels Alps i al Corredor dels Tornados (EUA).

Al segon vídeo, filmat el 12 de setembre del 2011, al sud-oest d'Eslovènia, es pot veure el creixement d'uns potents cumulus, els quals són una autèntica bellesa. A veure si a la primavera i a la tardor de l'any 2012 podem veure moltes torres com aquestes! Es recomana visualitzar els vídeos a pantalla completa