Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 23 de desembre del 2011

Previsió per Nadal i Sant Esteve




Aquest dissabte, vigília de Nadal, a Palamós preveiem un dia assolellat i ventós, amb un marcada sensació de fred, juntament amb algun núvol baix decoratiu i algunes nuvolades importants mar endins. A la resta de la demarcació el dia serà similar, amb una progressiva baixada de les temperatures i vent molt intens a l'Alt Empordà i als cims del Pirineu, on hi pot haver torb, amb ratxes de vent superiors a 100 km/h. Es recomana no fer ascensions de muntanya ni tampoc realitzar activitats marítimes.

La temperatura
màxima pot rondar els 13/15º C a la costa, els 11/13º C a l'interior i els -1/10º C al Pirineu, amb sensació de fred molt acusada, sobretot als indrets més elevats. La temperatura mínima pot tenir lloc al final del dia., pot baixar fins a -10/-1º C al Pirineu, fins a 0/4º C a l'interior i fins a 5/8º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la nit del divendres., al nord del cap de Begur pot bufar a 35 nusos. A la matinada i matí de dissabte, pot bufar vent de tramuntana a 24/28 nusos., siguent superior mar endins i al nord del cap de Begur on pot arribar a 35/40 nusos, amb ratxes superiors. A la tarda hi haurà la mateixa situació, igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins (ones de 4 m), durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí s'espera maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. Aquesta situació es mantindrà la resta de la jornada.


Diumenge, dia de Nadal, a Palamós ens espera un dia fred i assolellat, amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de la demarcació el dia serà calcat.

La temperatura pot ser una mica més baixa que el dia anterior, amb mínimes negatives a l'interior, especialment als indrets no afectats pel vent.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest a 12/16 nusos, durant la matinada del diumenge., mar endins pot bufar a 25 nusos. Al matí tindrem vent de tramuntana a 6/10 nusos., mar endins pot bufar a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà vent del nord a 4/8 nusos., mar endins pot bufar a 15 nusos. A la nit hi haurà aire de tramuntana, mantenint-se a 15 nusos al nord del cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge, amb mar de fons del nord. Al matí s'espera la mateixa situació, igual com a la tarda. A la nit preveiem mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del nord.



Mapa sinòptic previst pel dia de Nadal. Observeu com tindrem anticicló.


Dilluns, dia de Sant Esteve, a Palamós cal esperar un dia assolellat. A la resta de la demarcació el dia serà idèntic.

La temperatura no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest a 8/12 nusos, durant la matinada del dilluns. Al matí tindrem aire de tramuntana o calma. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí. A la nit bufarà vent de garbí a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins, durant la matinada del dilluns. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit preveiem una situació similar.


L'endemà dimarts, a Palamós i a la resta de la demarcació, l'anticicló mantindrà l'ambient molt estable, amb un augment de la temperatura diürna i una devallada de les mínimes a l'interior, sobretot a les valls.

El vent podrà bufar de garbí a 8/12 nusos a les hores centrals del dia i l'estat de la mar es pot mantenir amb marejol arran de costa i maror mar endins.