Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 6 de desembre del 2011

Poc vent i algun plugim de matinada


Imatge dels núvols baixos que es veien aquest migdia a Sant Joan de Palamós.


Avui dimarts, igual com ahir, a Palamós el vent ha sigut gairebé testimonial, ja que només hem tingut una ratxa màxima de 15 km/h de tramuntana, amb una velocitat mitjana de 5 km/h.
Un altre fet prou destacable, han estat els plugims o roines caiguts al llarg de la passada matinada, degut a un lleuger rebuf. A Palamós han deixat un registre poc important, de només 0,2 mm.

A la resta del Baix Empordà trobem 0,4 mm a Monells o 0,2 mm de La Bisbal., en canvi, cap al Maresme s'han produït pluges més destacades, com els 5,2 mm de Caldes d'Estrac., 2,4 mm a Arenys de Mar., 1,3 mm a Sant Vicenç de Montalt o 1,2 mm a Canet de Mar.

Altres dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 15,1º C, mínima 9,9º C. Estat del cel mig ennuvolat al matí, amb plugims de matinada i ambient assolellat a partir del migdia. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 69 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós preveiem un dia assolellat, amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de la demarcació, el dia es llevarà amb bancs de boira a les fondalades de l'interior., a les hores centrals dominarà el Sol amb algun núvol alt decoratiu.

La temperatura màxima rondarà els 16/19º C a l'interior, els 15/17º C a la costa i els 10/15º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -5/3º C al Pirineu, fins a 0/7º C a l'interior i fins a 8/11º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de mestral o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda tindrem la mateixa situació igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o mar arrissada arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres, amb mar de fons de gregal. Al matí s'espera mar arrissada o plana arran de costa i marejol o maror mar endins. A la tarda hi haurà la mateixa situació igual com a la nit.


Previsió pel dijous, dia de la Immaculada

A Palamós hem de preveure un dia amb predomini del Sol, tot i alguns intervals de núvols baixos i núvols alts, que es faran abundants durant el vespre. A la resta de la demarcació també hi dominarà el Sol, amb bancs de boira matinal cap a l'interior, juntament amb intervals de núvols baixos i núvols alts durant la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot remuntar una mica, sobretot a l'interior, i la mínima serà molt semblant.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de direcció variable, o restarà en calma, durant la matinada del dijous. Al matí tindrem vent fluix de component sud o calma. A la tarda tindrem vent de llebeig a 6/10 nusos. A la nit pot bufar vent del sud-oest a 12/16 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la matinada del dijous. Al matí s'espera mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit es preveu marejol o maror generalitzada.