Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 22 de desembre del 2011

L'hivern arriba amb temperatures màximes de 18/21º C


Mapa de temperatura a 850 hpa previst pel proper dissabte.


Avui, com he comentat anteriorment, a les 06:30h ha arribat l'hivern astronòmic, encara que les temperatures que hem tingut ens diguin el contrari.
Segons el radiosondatge de Barcelona, avui a les dotze del migdia a uns 1500 metres d'alçada, hi havia un bon matalàs d'aire càlid, amb una temperatura que arribava a 13,8º C, siguent molt elevada per l'época de l'any., això s'ha traduït en uns valors màxims que han arribat fins als 18/21º C en molts indrets de la demarcació gironina.

Algunes de les temperatures màximes més elevades que s'han assolit avui dijous, són els 20,9º C de Medinyà, 20,8º C a Valleta, 20,3º C a Castelló d'Empúries, 19,8º C a Calonge, 19,2º C a La Bisbal d'Empordà, 18,8º C a Bellcaire d'Empordà o 18,6º C a Figueres.
Les mínimes a la nostra comarca també han sigut prou elevades, ja que s'han mogut entre els 5,0º C de La Bisbal i els 8,4º C de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta bonança, sembla que es podria veure estroncada a partir del cap de setmana, degut la formació d'una baixa a Ligúria i a la posició de l'anticicló estirat d'oest a est, fet que permetrà una entrada d'aire fred de l'interior d'Europa, amb un reforç del vent del nord., malgrat aquesta baixada de les temperatures, amb valors que es podran acostar als 0º C a 1500 m d'alçada, al llarg de la propera setmana les temperatures tornaran a pujar.

Pel que fa a la darrera jornada de la Christmas Race, altre vegada s'ha pogut gaudir d'un bon dia de regates, tot i que el seu inici s'ha hagut de posposar un parell d'hores degut a l'absència del vent, el qual, ha bufat de garbí a partir del migdia a uns 5/7 nusos.

Dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 18,0º C, mínima 7,8º C. Estat del cel assolellat amb abundants núvols alts. Vent d'aire de tramuntana de matinada i de bon matí, amb SW a 5/10 km/h a partir del migdia. Estat de la mar amb forta maror (ones de 1,8 m a les 09:00h) mar endins i marejol arran de costa, mar de fons de nord. Pressió atmosfèrica màxima 1026 hpa, mínima 1021 hpa. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 52 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

A Palamós es preveu un dia assolellat, amb l'aparició d'algun núvol baix decoratiu. A la resta de la demarcació també hi dominarà el Sol, amb alguna boirina o banc de boira en alguna fondalada., també pot aparèixer algun núvol baix al llarg del dia i a qualsevol indret.

La temperatura màxima rondarà els 15/18º C a la costa i interior i els 12/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/5ºC al Pirineu, fins a 2/6º C a l'interior i fins a 7/10º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest a 4/8 nusos, durant la nit/matinada de dijous a divendres., mar endins pot bufar a 20/24 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda hi haurà vent de llebeig a 4/8 nusos. A la nit entrarà vent de tramuntana a 5/10 nusos, però amb el pas de les hores anirà augmentant d'intensitat.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del nord. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit i sobretot, a la matinada del dissabte, preveiem un augment progressiu de l'onatge, fins quedar forta maror o maregassa mar endins i marejol o maror arran de costa.