Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 18 de desembre del 2011

La Christmas Race comença amb vent fred de tramuntana


Un grup d'embarcacions tornant a port després d'un excel·lent dia de regates.


La Christmas Race (regata internacional de vela) aquest any ha començat amb bon peu, tot i la fred que feia.

El vent, principal condicionant de l'esport de la vela, ha començat bufant a 30 nusos al llevar-se el dia i semblava que podria fer la guitza a la regata, ja que bufava una mica massa fort. Amb el pas de les hores, sortosament, la tramuntana ha amainat un xic i s'ha mantingut entre els 15/20 nusos. Aquest vent ha anat molt bé, ja que ha bufat de manera constant i en la mateixa direcció, fet molt favorable pel desenvolupament de totes les regates previstes.

Segons informació publicada a la web de la regata:

http://www.christmasrace.org/,

en aquesta edició, més d'un centenar de tripulacions i de dos-cents regatistes representant a 14 països diferents, participaran des d'avui i fins el dijous que ve, dia 22 de desembre, en aquesta tradicional cita nadalenca creada per les Classes Olímpiques, que se celebra des de fa 36 anys en aigües de la badia de Palamós (Girona).

La Christmas Race és la primera de l'any 2012 a efectes de la Federació Internacional de Vela (ISAF) i és l'única prova del calendari espanyol inclosa des dels seus inicis en el Circuit Eurolymp, format per vuit regates europees triades per la Federació Europea de Vela (EUROSAF). La Christmas Race és uns regata puntuable per al Rànquing Mundial i Europeu de Classes Olímpiques. Aquest any també ha estat designada per la Real Federació Espanyola de Vela com a Copa d'Espanya, per a les classes 470 Masculí i Femení i 49*er.





Aquest any, la Palamós-Christmas Race s'ha establert una sola seu, situada en les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava, on estan els Laser Standard, Laser Radial, 470 Masculí i Femení i 49er. En les quatre primeres jornades està previst que se celebrin tres mànigues diàries i en la jornada del dijous, l'última, els deu primers de cada classe disputaran la fase final, denominada Medal Race, que és una prova barlovent-sotavent d'uns 30 minuts de durada i on la puntuació té valor doble i no és descartable.





La coincidència de dates de la Palamós-Christmas Race 2011 amb els Mundials de Classes Olímpiques que finalitzen aquest diumenge en Perth (Austràlia), i que han servit com a classificatoris pels Jocs Olímpics de Londres 2012, ha fet que la regata palamosina mantingui el nivell participatiu i al no haver pogut assistir els pre-olímpics de Londres, sí ho facin les tripulacions que a partir del proper any iniciaran el camí cap als Jocs Olímpics de Rio 2016. Així equips com l'espanyol, francès o britànic, han optat per enviar a Palamós els seus equips de futur, pensant, sobretot, en la cita brasilera.

En l'edició d'aquest any les grans promeses de la vela espanyola no faltaran a la cita, en la classe Laser Radial hi serà Elisabeth Llargués, campiona del món de la classe Europe, a la qual acompanyaran Paula Escuder, Julia Barro i Sara Hernández. En Laser Standard Willy Altadill, Joaquín Blanco, Miquel Noguer, Marc Miró, Ignasi López, Bernat Galí, Jordi Capella, Gerard Tell i Guillermo Flores. En 49er debutarà el campió del món juvenil de la ISAF, Jordi Xammar competirà al costat de Gianluca Semeraro, en aquesta classe també hi trobarem tàndems com els d'Alfredo González/Iago López o Diego Botin/Pablo Turrado. En 470 Femení hi seran Barbara Cornudella/Sara López i Alba Bou/Julia Subirà i en 470 Masculí ho farà el campió d'Espanya Pedro Marí al costat d'Antonio Terrasa, David Mas/Alfonso Echegaray o Macià Alemany/César Conde, entre d'altres.



Foto mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


Des de sempre, Palamós ha estat en un camp de regates clàssic a Europa i els diferents equips ja es troben des de fa diversos dies entrenant en aquestes aigües. Els 14 països participants són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, Estònia, França, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Mònaco, Polònia, Portugal, Rússia i Ucraïna.

Està previst que se celebrin un total de dotze proves en totes les classes (3 per dia) en els tres camps de regata, excepte en el de 49er que seran setze, més una en la Medal Race. L'hora prevista d'inici de les proves, si les condicions meteorològiques són favorables, serà tots els dies a les 11 hores.


Pel que fa a les dades meteorològiques de la jornada d'avui diumenge., temperatura màxima 11,5º C, mínima 5,4º C. Estat del serè amb predomini del Sol i alguns núvols baixos decoratius, amb creixement de potents nuvolades mar endins. Vent de tramuntana a 20/25 km/h de mitjana, ratxa màxima 53 km/h. Estat de la mar amb forta maror mar endins (ones de 2,15 m a les 15:00h) i marejol o maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 71 %, mínima 34 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Recull d'imatges de l'entrada a port de les embarcacions: