Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 16 de desembre del 2011

Dades del fort temporal i previsió


Imatge del fort temporal de mar que hem tingut avui divendres. Fotografia mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


Tal com es preveia, el fort vent d'entre llebeig i ponent i el temporal marítim, han estat els fenòmens meteorològics més destacats de la jornada d'avui divendres. Com podeu observar a la imatge superior, les onades de mar de fons de llebeig esquitxaven a l'altre costat del Moll Nou i gairebé el sobrepassaven. Segons la boia de Puertos del Estado, a les 14:00h hi havia una alçada significant de l'onatge que arribava als 3,32 m mar endins, amb mar de fons del sud-oest i mar de vent de l'oest-sud-oest.

El vent de llebeig o ponent, començà a bufar en plena matinada, de manera sostinguda, a 25/30 km/h i amb una ratxa màxima de 87 km/h. Aquest fort vent ha complert les previsions i a partir de quarts de sis de la tarda gairebé ha encalmat, fins i tot, ha bufat una mica de llevant.

Aquest vent aponentat, ha fet pujar el termòmetre fins als 17,7º C i la mínima també ha estat més elevada que dies enrera, ja que només ha baixat fins a 11,9º C. Un altre efecte del vent ha sigut el descens de la humitat relativa, fins a un mínim del 52 %, en canvi el màxim s'ha situat en el 69 %.

L'estat del cel s'ha presentat amb predomini del Sol i abundants núvols alts i mitgencs, amb algun núvol baix. Pel que fa la pressió atmosfèrica, aquesta ha pujat fins a 1019 hpa i ha baixat fins a 998 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa sinòptic previst per diumenge a les 18:00h. Observeu com ens entra una glopada d'aire fred.


Previsió pel cap de setmana

Aquest dissabte a Palamós, hem d'esperar un dia assolellat, però amb més fresca que dies enrera. Apareixeran alguns núvols baixos decoratius i abundants núvols mitgencs de cares a la tarda. A la resta de la demarcació el dia també estarà dominat pel Sol, amb el creixement d'alguns núvols a la meitat sud de la costa, on fins i tot, no es descarta que hi caigui algun petit ruixat a la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot pujar fins a 12/14º C a la costa i interior i fins a -2/7º C al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls. La temperatura mínima pot baixar fins a -7/3º C al Pirineu, fins a -1/4º C a l'interior i fins a 5/8º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 10/15 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., a prop del cap de Creus pot bufar mestral a 35/40 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb mestral a 20/25 nusos a prop del cap de Creus. A la tarda s'espera vent de component nord i est a 6/8 nusos., al nord del cap de Begur es mantindrà el mestral a 15/20 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component nord., mar endins i al nord del cap de Begur hi haurà vent de mestral a 15/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror o forta maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí hi haurà maror arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda i a la nit s'espera la mateixa situació, amb mar de fons.


Aquest diumenge a Palamós es preveu un dia assolellat i fred, amb algun núvol alt i mig decoratiu. A la resta de la demarcació el dia es presentarà igual, amb alguns núvols baixos a la zona pirinenca. Les temperatures podran ser més baixes que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 8/12 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos. Al matí tindrem vent de tramuntana a 14/18 nusos., mar endins es poden assolir 24 nusos. A la tarda es reforçarà la tramuntana, bufarà a 24/28 nusos arran de costa i a 35 nusos mar endins. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda i a la nit esperem maror arran de costa i forta maror mar endins, amb àrees de maregassa.