Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de novembre del 2011

Navegant amb dofins a Palamós


Un dofí llistat (Stenella coeruleoalba).


El passat 23 de setembre a les 18:15 h, un veler amb bandera dels EUA que navegava al davant de Palamós, va estar acompanyat per la presència d'un nombrós grup de dofins llistats.

Al següent vídeo de vuit minuts de durada, podreu veure aquestes bucòliques imatges que ens remeten a un mar Mediterrani encara ple de vida, malgrat el maltracte que ha patit i que segueix patint.





El dofí llistat (Stenella coeruleoalba) té una grandària i una forma similar al dofí comú (Delphins delphis), amb una longitud de prop de 2 m, es diferència d'aquest per la seva coloració i dibuix, caracteritzat per unes ratlles que li recorren els costats. Té el dors fosc blavós i el ventre clar.

El llistat és un dofí de conducta extremadament curiosa, a qui li agrada molt seguir la proa dels vaixells durant llargues estones de navegació. És aquesta l'espècie a la qual feien referència els vells pescadors quan recordaven que els dofins perseguien els bancs de peixos (sobretot de sardines) i feien uns grans esvorancs a les xarxes, raó per la qual no eren gaire ben vistos per la gent de mar.

Aquest dofí acostuma a viure mar endins, on menja peixos i calamars. Es l'espècie més abundant i fàcil de veure i s'acostuma a trobar en grups d'entre 5 i 50 individus de diferentes edats.