Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 20 de novembre del 2011

La pluja nega les Terres de l'Ebre i l'Empordà


A Tortosa la pluja ha inundat el barri antic (Foto: ACN)


Tot i que durant les darreres hores a Palamós tant sols han caigut 8,2 mm (això si, amb forta intensitat), cap a l'Alt Empordà aquesta nit passada hi han caigut veritables aiguats, com ho demostren els 118 litres que han caigut a Portbou.
Caldrà estar atents, ja que la possibilitat que caiguin forts ruixats a bona part de la zona costanera, especialment al nord i al sud del país, es mantindrà almenys fins dimarts. Ho anirem seguint.

Us deixo la darrera actualització de la situació de pluges intenses. Article del http://www.324.cat/:

Els veïns de les Terres de l'Ebre i l'Empordà s'han aixecat amb carrers inundats per l'aigua. Les pluges de les últimes 30 hores han deixat més de 200 litres per metre quadrat a Mas de Barberans, 132 a Ulldecona i 100 a l'Aldea, al Montsià, i Alcanar, al Baix Ebre. També plou amb intensitat al nord del país. A Portbou, a l'Alt Empordà, hi han caigut 118 litres, 44 en només mitja hora. Protecció Civil recomana precaució.
La línia de Renfe de rodalies entre Tortosa i l'Aldea-Amposta està interrompuda des d'aquest matí per esllavissades a causa de la pluja a la comarca del Baix Ebre. La pluja acumulada fa que hi hagi carreteres amb trams tallats per inundacions. Són, a Tortosa, la C-12 i la T-301; a l'Aldea, la C-42 i l'N-235; a Galera la TP-3311; i a Alcanar la TV-3321.

Protecció Civil manté en fase d'alerta el pla Inuncat i recorda que cal extremar la seguretat a l'hora d'agafar el cotxe, sobretot tenint en compte que la previsió és que conintuï plovent.

Al Montsià, els alcaldes dels municipis de l'interior no recorden unes pluges tan intenses des de fa més de 10 anys. L'estat de les carreteres i dels camins encara no permet fer una avaluació dels danys, però ja es parla d'una situació semblant a la de l'any 2000, quan les destrosses van obligar a la declaració de "zona catastròfica".

A Santa Bàrbara s'ha desbordat el barranc de la Martinenca, que no ho feia des de fa 11 anys, i s'han hagut de suspendre bona part dels actes de la fira de l'oli. Els danys aquí se centren sobretot en la depuradora municipal, que s'ha embussat, inundacions de baixos i arrossegament de vehicles.

Pel que fa a Mas de Barberans, on ja han caigut més de 200 litres, els danys ce centraran sobretot en els cultius. En cap dels casos hi ha hagut danys personals. La pluja també ha afectat força els accessos a la Galera i Godall.

A Tortosa, els aiguats han inundat el barri antic de la ciutat. També s'han desbordat els barrancs del Rastre i de Sant Llàtzer. En les últimes hores, a la capital del Baix Ebre han caigut almenys 118 litres per metre quadrat.