Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 14 d’octubre del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst pel dissabte a les 18:00h. Observeu com tindrem un pont anticiclònic, entre l'anticicló de les Azores i l'anticicló del nord-est d'Europa, el qual enviarà una invasió d'aire fred siberià a l'est del Continent.


Aquest dissabte a Palamós hem d'esperar un dia amb predomini del sol i algun interval nuvolós de tipus baix, fins i tot no es descarta que al vespre es pugui tapar una mica el cel. A la resta de la demarcació preveiem un dia marcat pel sol i alguns intervals de núvols baixos, més importants cap al Pirineu i en sectors costaners.

La temperatura màxima es veurà afectada, de resquitlló, per l'aire fred que vé de l'est d'Europa., la màxima pot rondar els 23/25ºC a l'interior, els 21/23ºC a la costa i els 15/20ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 15/18ºC a la costa, fins a 9/14ºC a l'interior i fins a 0/8ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 6/10 nusos, amb component est, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., serà superior mar endins, on s'arribarà a 15 nusos. Al matí tindrem vent de llevant a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant o xaloc a 4/8 nusos. A la nit es preveu vent fluix de xaloc o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa, amb mar de fons de l'est, i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda es preveu maror generalitzada, amb mar de fons de llevant. A la nit es mantindrà la mar de fons, amb marejol o maror arran de costa i maror mar endins.



Mapa d'onatge previst per la matinada de dissabte. Observeu com serà important.


Aquest diumenge a Palamós es prepara una jornada marcada per alguns intervals de núvols baixos i àmplies clarianes, més importants a migdia i més núvols a primeres hores i al vespre. A la resta de la demarcació hi haurà un predomini del sol, sobretot a l'interior, amb alguns núvols baixos en sectors costaners i al Pirineu, més importants a la tarda.

La temperatura no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de component sud-est, o restar en calma, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de xaloc a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit es preveu vent fluix de xaloc o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, durant la matinada del diumenge, amb mar de fons. Al matí tindrem marejol amb mar de fons de llevant. A la tarda es preveu mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins, amb mar de fons. A la nit tindrem marejol mar endins i mar arrissada arran de costa.