Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Permetran caçar 60.000 caderneres, pinçans, verdums i passerells


Un exemplar de cadernera atrapat en una xarxa japonesa.


El dimarts, 20 de setembre, durant la reunió de la Comissió d'Agricultura al Parlament de Catalunya, el conseller Pelegrí va donar a tots els portaveus la documentació relativa a un projecte de Decret Llei que modifica el text refós de la Llei de protecció dels animals i estableix un règim provisional de captura en viu i possessió d'ocells fringíl·lids per a la cria en captivitat, adreçada a l'activitat tradicional de cant durant el 2011.

El projecte de Decret es va aprovar per acord del Govern i el Parlament l'ha de validar abans de 30 dies. Tanmateix, Pelegrí, segons conta la diputada del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre d'ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ja va demanar als grups quina seria la seva posició i els d'ICV-EUiA li van dir que hi votarien en contra, amb què es posà en marxa el fet que es voti abans d'un mes per validar-lo, tret que se sumés una majoria de vots en contra, qüestió ara difícil.

Aquest canvi en la Llei de protecció dels animals ja constava a una de les lleis Òmnibus, la de Promoció de l'activitat econòmica, al capítol 3, però com que aquesta té un procediment d'aprovació més llarg es veu, segons Hortènsia Grau, que "caçar en viu caderneres, pinçans verdums i passerells és vital per a la recuperació del país ".

Més de 60.000 captures

Segons el projecte de Decret es modificaran l'apartat 2 de l'article 9 del text refós de la Llei, i l'apartat 3 de l'article 34 de la mateixa llei, per permetre, si més no enguany, la caça de més de 60.000 fringíl·lids, concretament:

•Pinsà comú ( Fringilla coelebs ): 46.885 exemplars
•Cadernera ( Carduelis carduelis ): 6.504 exemplars
•Verdum ( Carduellis Chloris ): 3.490 exemplars
•Passerell ( Carduelis cannabina ): 3.367 exemplars

ICV-EUiA implicada en la caça amb vesc

Tot i que ara ICV-EUiA es mostra contrària a la caça dels fringíl·lids, cal fer esment del fet que es va conèixer recentment, ja que la la Sala Penal del Tribunal Suprem s'ha declarat competent per investigar una denuncia contra la portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Núria Buenaventura, per un suposat delicte de prevaricació en haver autoritzat de manera excepcional llicències per a la caça d'ocells pel procediment del vesc.

Els fets haurien tingut lloc l'any 2009 mentre era directora general de Medi Natural del departament de Medi Ambient en l'anterior govern de la Generalitat. El Suprem ha designat com a jutge instructor de la causa al magistrat Perfecto Andrés Ibáñez. El cas es troba a mans d'aquest tribunal, i no d'un jutjat ordinari, per la condició d'aforada de Buenaventura com a membre de les Corts.

Per més informació podeu accedir al projecte de decret o projecte de disbarat com en dic jo.

Font: http://www.ecodiari.cat/