Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Núvols baixos i mar de fons


Imatge captada avui diumenge a quarts de vuit del matí per la càmera de TV3. Observeu el cel cobert per núvols baixos.


Tal com es preveia, avui ens hem llevat amb un important augment nuvolós, format majoritàriament per núvols baixos dels gèneres cúmulus i estratocúmulus. Aquests núvols han vingut acompanyats per una forta mar de fons, sobretot de matinada, amb ones que arribaven a superar el metre d'alçada, provinents de llevant., no obstant, a partir del migdia la mar de fons ha anat a menys i el sol s'ha acabat imposant.

Aquests petits canvis en la situació meteorològica, ahir dissabte ja van venir precedits per l'aparicició de nombrosos núvols alts i un temperatura molt més baixa que dies enrera, ja que la màxima només va pujar fins a 20,0ºC.

Si ens referim al temps esperat pels propers dies, podem dir que està previst un inici de setmana força tranquil i monòton, així i tot, dimecres podria haver-hi un augment de la inestabilitat coincidint amb el pas d'un front, amb vent de llevant, fet que podria provocar algun ruixat. Això duraria poc, ja que el dijous altre vegada entraria la tramuntana amb un refrescament de l'ambient.

Pel que fa a altres dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 21,4ºC, mínima 14,5ºC. Estat del cel ennuvolat a primeres hores i amb més predomini del sol a partir del migdia.
Vent de component nord i est fluix, amb predomini de l'est a partir del matí, ratxa màxima 19 km/h. Estat de la mar amb maror o marejol, amb mar de fons de llevant. Pressió atmosfèrica màxima 1025 hpa, mínima 1023 hpa. Humitat relativa màxima 81 %, mínima 62 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós es preveu un dilluns marcat pel sol i per l'aparició d'alguns núvols baixos, especialment de bon matí i al vespre, acompanyats per alguns núvols alts. A la resta de la demarcació hi pot haver un predomini del sol i alguns intervals de núvols baixos, sobretot a partir de la tarda al sector de les Alberes, Serralada Transversal i Pirineus, sense descartar que pugui escapar-se alguna roina o plugim.

La temperatura màxima pot pujar fins a 20/23ºC a la costa i interior, i fins a 15/19ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/17ºC a la costa, fins a 9/13ºC a l'interior i fins a 3/8ºC al Pirineu, amb més fred a les valls que als cims.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de component est i nord, o restar en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent molt fluix de xaloc o llevant. A la tarda hi haurà vent molt fluix de xaloc o garbí. A la nit es preveu vent de llebeig a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa, amb mar de fons de l'est, i maror mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa, amb una mica de maror mar endins, mar de fons de l'est. A la tarda es preveu marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, amb mar de fons de llevant. A la nit hi pot haver marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de vent de llebeig i mar de fons de l'est.