Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 2 d’octubre del 2011

Més sol i calor pels propers dies


Mapa de temperatura màxima prevista per aquest dilluns.


Deixem enrera un cap de setmana marcat pel sol i per un fort contrast de temperatura entre el dia i la nit. Malgrat la sequera que està afectant la major part del país, la propera setmana pocs canvis ens haurà de portar al respecte, ja que l'anticicló càlid ens continuarà afectant, amb temperatures màximes que a Catalunya poden arribar fins als 31/33 ºc a l'interior., fins i tot, tal com mostra el mapa superior, en alguns indrets de l'oest i centre d'Espanya, poden arribar als 34 o 35 ºc de màxima.

Males notícies pels boletaries, ja que la manca de pluges està provocant que no apareguin els apreciats fongs. Si això no fos poc, possiblement al llarg del proper cap de setmana, podria entrar vent sec de tramuntana que assecaria encara més el terreny, amb el perill d'incendi que aquest fet pot comportar per moltes zones on no hi plou des de fa tres mesos.
Acompanyant aquesta entrada de la tramuntana, la temperatura pot baixar transitòriament i també pot caure algun ruixat. En dies posteriors, la calor i l'estabilitat es tornarien a imposar amb l'entrada de nou de l'anticicló.

Pel que fa les dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 24,2 ºc, mínima 13,8 ºc. Estat del cel serè, amb boirina de bon matí i calitja. Vent del NNO molt fluix a la matinada i vent del SSO a 10 km/h a la tarda, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1025 hpa, mínima 1022 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 64 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de pressió en superfície previst pel dimarts a les 12:00 h. Observeu com hi haurà un potent antcicló a sobre nostre.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós tindrem un dia assolellat, amb calor de dia i fresca de matinada., existirà mala visibilitat degut a l'aparició de boirines i calitja. A la resta de la demarcació preveiem un dia assolellat amb molta calor a l'interior durant el dia., també pot aparèixer algun banc de boira a primeres hores i de matinada.

La temperatura màxima pot rondar els 28/31 ºc a l'interior, els 24/27 ºc a la costa i els 22/27 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 15/18 ºc a la costa, fins a 10/14ºc a l'interior i fins a 3/9 ºc al Pirineu, amb més fred a les valls que als cims.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de mestral, durant la nit matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà vent fluix de llevant o xaloc i estones de calma. A la tarda s'espera vent de component sud a 4/8 nusos. A la nit tindrem vent fluix de component nord.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Per la resta de jornada preveiem mar calma o arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins.



Mapa d'onatge previst pel dilluns a la nit. Es pot veure com serà molt poc important.