Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 d’octubre del 2011

Les mànegues del passat dissabte


Dues mànegues a Palamós. Font: http://www.324.cat/ (Maria Carme Juanals Botet).


El passat dissabte dia 22 van crèixer grans cúmulus al davant de la Costa Brava, alguns dels quals anaven acompanyats pel que es coneix com a "tuba", per tant, els podriem denominar com a "cúmulus congestus amb tuba".
Malgrat la imatge espectacular de les mànegues i l'aparença amenaçadora de les nuvolades, a Palamós tant sols caigueren 5,0 mm.

Cal destacar que alguna d'aquestes mànegues arribà fins a terra, originant-se un petit tornado F0 que entrà a la platja de Sant Antoni de Calonge tot aixecant la sorra i portant-la fins al passeig.

http://www.324.cat/elmeu324/video/209426/Manega-daigua-a-Sant-Antoni-de-Calonge
Vídeo del petit tornado que afectà la platja de Sant Antoni de Calonge. La sorra arriba fins la vorera del passeig. Font: http://www.324.cat/ (Laura Compte Ferrer).



Mànega capturada entre les 5 i les 6 de la tarda del dissabte 22 d'octubre des de les roques dels tres pins a la platja de Calella de Palafrugell. Es trobava a la zona de Castell-Cap-Roig. Font: http://www.324.cat/ (Sergi i Xevi Haro Olivares).



Una altre imatge de la mànega vista des de les roques dels tres pins a la platja de Calella de Palafrugell. Font: http://www.324.cat/ (Sergi i Xevi Haro Olivares).



Espectacular imatge de dues mànegues amb les Illes Formigues al fons, captades entre les 5 i les 6 de la tarda del dissabte 22 d'octubre des de les roques dels tres pins a la platja de Calella de Palafrugell. Font: http://www.324.cat/ (Sergi Haro Olivares).