Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Inici de setmana un xic més tardorenc


Cúmulus congestus vist des de Romanyà de la Selva. Aquestes nuvolades precitaren alguna roina durant el vespre a Palamós. Observeu també la caiguda de les fulles de les branques que es veuen a la dreta.


La diferència, pel que fa als aspectes meteorològics, entre aquest inici de setmana i l'inici de la setmana passada és més que notòria, ja que hem passat d'un cel completament serè i unes temperatures inusualment elevades, a tenir una mica més de moviment, en forma d'aparició d'abundants cúmulus, que fins i tot han deixat alguna roina, i amb una temperatura més pròpia d'aquestes dates, sobretot durant la nit.

Si el dilluns dia 10 assolirem 28,6ºC de temperatura màxima, ahir dilluns dia 17 vam tenir 20,3ºC, uns 8,3ºC menys. La mínima també ha notat l'estancament de l'aire fred durant la nit, ja que si el dilluns dia 10 baixàrem fins a 14,8ºC, ahir dilluns dia 17 vam baixar fins a 12,7ºC.

Aquest augment nuvolós i les temperatures molt més habituals per aquestes dates, ens indiquen que la tardor va imposant la seva llei., si a aquest fet hi afegim la reducció palpable de les hores de llum solar, això ens porta irremeiablement cap a la realitat que marca el calendari, on la tristor dels dies foscos s'anirà imposant.
De ben segur que a partir d'ara molta gent ja començarà a enyorar els dies llargs de l'estiu i les temperatures càlides, no obstant, sempre hem de pensar que no hi ha estiu sense hivern.



Nuvolades d'ahir al migdia vistes des del Molí de Vent.


Pel que fa altres dades d'ahir dilluns a Palamós.,vent de mestral molt fluix de matinada i vent de component est i sud a partir de mig matí, a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 23 km/h.
Estat de la mar amb marejol o maror mar endins i mar arrisada o marejol arran de costa, mar de fons de l'est i sud-est. Pluja inapreciable.
Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1022 hpa.
Humitat relativa màxima 92 %, mínima 76 %. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.)



Cúmulus vistos des del Molí de Vent.


Recull d'imatges dels diferents tipus de cúmulus que creixien ahir a la tarda a sobre Les Gavarres: