Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 28 d’octubre del 2011

Els cirrus del canvi de temps i flor de presseguer


Els núvols alts que podeu veure en aquest recull són ben diferents dels cumulus o cumulunimbus que provoquen les pluges i tempestes que ens afecten.


Al llarg de la tarda del passat dijous dia 20 d'octubre, van aparèixer nombrosos cirrus que enterenyinaven el cel amb les seves curioses formes. Aquests núvols alts procedien del nord-oest i anaven desfilant cap al sud-est., la seva aparició ens indicava l'important canvi de temps que es preveia per les següents jornades, degut a l'acostament d'un sistema frontal molt actiu.
Si per uns moments algú no hagués vist les previsions del temps, només calia fixar-se en aquests núvols alts i en els núvols baixos que aparegueren l'endemà, per saber que aviat s'acostarien canvis, tot això després de moltes jornades amb molt poca nuvolusitat. En algunes imatges també hi podreu apreciar virgues.

Cal destacar que com a conseqüència de la bonança mantinguda fins llavors, alguns arbres fruiters començaren a florir fora de temporada., com a exemple us poso la foto d'una flor de presseguer captada la mateixa setmana.