Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 13 d’octubre del 2011

Dades i fotos dels núvols alts d'avui


Cirrus spissatus virga i cirrocúmulus a la part inferior.


Després de les temperatures exageradament altes de les darreres jornades, avui ja s'ha notat una baixada, en els valors màxims, d'entre tres i cinc graus depenent de l'indret.
Per posar un exemple, si ahir s'assoliren 35º C a Girona-Barri Vell, avui han tingut 29,7º C de màxima, uns 5º C menys.

Si ens centrem en les dades d'avui dijous a Palamós., la temperatura màxima ha pujat fins a 22,8º C i la mínima ha baixat fins a 15,8º C.
L'estat del cel ja ha presentat alguns símptomes de canvi degut a l'aparició de núvols alts dels gèneres cirrus, cirrocúmulus i núvols mitjos tipus altocúmulus., també s'ha vist algun núvol baix cap al sud-oest i virgues.
L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. El vent ha sigut de mestral fluix a la matinada i de component nord-est a 10 km/h a la tarda, ratxa màxima 21 km/h.
Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 76 %, minima 57 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Núvols alts i mitjos, amb reflexos del sol al mar.


Previsió per aquest divendres

A Palamós hem de preveure un dia assolellat, amb alguns intervals de núvols baixos, sobretot a la tarda. A la resta de la demarcació també es preveu un dia marcat pel sol i alguns intervals de núvols baixos a la costa i núvols d'evolució al Pirineu.

La temperatura màxima pot pujar fins a 24/27º C a l'interior, fins a 21/24º C a la costa i fins a 18/22º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18º C a la costa, fins a 10/15º C a l'interior i fins a 3/9º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 6/10 nusos, de component nord-est, durant la nit/matinada de dijous a divendres., serà superior mar endins, on s'arribarà a 15/20 nusos. Al matí tindrem vent de gregal a 8/10 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant o gregal a 4/8 nusos. A la nit es preveu vent fluix de llevant o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem mar de fons de gregal, amb marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda es preveu la mateixa situació, igual com a la nit.

Més imatges dels núvols d'avui: