Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 20 d’octubre del 2011

Dades de pluja i tramuntana




Les intenses pluges caigudes al llarg de la tarda d'ahir, es van mantenir fins ben entrada la matinada, però ja de forma més feble. De mica en mica, els registres que vaig apuntar es van veure superats. Tot seguit us poso els litres recollits entre ahir a la tarda i la passada matinada, al Baix Empordà i sud del Gironès:

Sant Feliu de Guíxols 28,0 mm., Llagostera-Can Gotarra 27,2 mm., Calonge-Mas Pallí 20,0 mm., Palamós 15,0 mm., Palamós-La Fosca 12,4 mm., Bellcaire d'Empordà 10,3 mm., Verges-Ponent 10,2 mm, Calonge 6,4 mm., Palafrugell 6,0 mm.

L'altre fet destacat de la jornada ha estat la baixada de les temperatures i el vent fort de tramuntana, el qual ha arribat fins a 118 km/h a Portbou.

Pel que fa a altres dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 18,3ºC, mínima 11,9ºC. Estat del cel amb predomini del sol i alguns núvols alts i baixos decoratius, més importants al vespre. Vent de component nord a 20/30 km/h de mitjana, ratxa màxima 60 km/h.
Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1020 hpa. Humitat relativa màxima 84 %, mínima 24 %.

Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

A Palamós hem de preveure un dia amb predomini del sol i l'arribada d'alguns núvols baixos que es faran més presents al llarg de la tarda/vespre. A la resta de la demarcació s'espera una situació similar, amb alguns núvols baixos de bon matí cap al sud, i l'aparició de més núvols en sectors costaners a la tarda.

La temperatura màxima pot pujar fins a 18/20ºC a la costa i interior i fins a 8/14ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 11/13ºC a la costa, fins a 3/9ºC a l'interior i fins a -4/1ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord a 14/18 nusos, durant la nit/matinada de dijous a divendres., mar endins i al nord del cap de Begur es pot arribar a 25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de tramuntana o calma. A la tarda s'espera vent fluix de gregal o llevant. A la nit preveiem vent fluix de direcció variable o calma.

L'estat de la mar es preveu amb maror mar endins i marejol o mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de gregal. A la nit s'espera mar de fons de llevant, amb marejol arran de costa i maror mar endins.