Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 25 de setembre del 2011

Una altre setmana de sol i calor


Imatge captada a les dotze del migdia per la càmera de TV3.


Després de les quatre gotes que van caure el passat dissabte, la jornada d'avui diumenge ha vingut marcada pel sol i alguns núvols baixos poc destacables, tal com podem veure a la imatge que obre aquest article.

Tal com es preveia, la pluja caiguda al llarg de la tarda del dissabte, a Palamós va ser molt poc destacable, ja que només ens van caure 3,0 mm. De matinada també es va veure llampegar a la llunyania, però sense més conseqüències i amb una ratxa de vent de llebeig que arribà als 50 km/h.

Aquesta petita pausa dins del temps anticiclònic, també va deixar altres ruixats a la nostre comarca com els 8,2 mm de Palafrugell, els 6,1 mm de La Bisbal, els 3'6 mm de Calonge-Mas Pallí o els 2,0 mm de Sant Feliu de Guíxols.

Ja podem avançar que durant tota la propera setmana l'anticicló es tornarà a establir amb força, donant un ambient estiuenc amb el sol i la calor com a protagonistes., cal destacar que a les zones més càlides altre vegada podran superar els 30 ºc de màxima.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 23,4 ºc, mínima 16,8 ºc. Estat del cel assolellat amb algun núvol baix decoratiu. Vent de l'est-sud-est a 5/10 km/h, ratxa màxima 18 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 67 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de pressió en superfície previst per aquest dimarts. Observeu el potent anticicló de 1028 hpa al seu centre que ens abraça de ple.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós esperem un dia marcat pel sol i la xafogor, amb alguns núvols baixos decoratius. A la resta de la demarcació esperem un dia similiar, amb nuvolades de tarda al Pirineu, sense més conseqüències.

La temperatura anirà cap amunt., la màxima rondarà els 26/28 ºc a l'interior, els 24/26 ºc a la costa i els 20/25 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/19 ºc a la costa, fins a 12/16 ºc a l'interior i fins a 5/12 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar de component nord molt fluix o restarà en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí preveiem vent de llevant o gregal a 3/6 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant molt fluix o calma. A la nit es preveu terral molt fluix o calma.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o calma, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Durant la resta de la jornada la situació serà semblant, amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol o mar arrissada mar endins.