Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 29 d’agost del 2011

Vídeos espectaculars de l'huracà Irene


L'huracà Irene quan assolí categoria tres (vents de 178-209 km/h) al seu pas per les Bahames.


Veient el ressó mediàtic i els avisos, semblava que amb el pas de l'huracà Irene s'havia d'acabar el món. Finalment, però, el cicló tropical ha passat per Nova York degradat en tempesta tropical. I això que Nova York estava preparada per al pitjor: 370.000 evacuats, el sistema de transport públic tancat i l'ordre de quedar-se a casa. A més, la ciutat dels gratacels va tancar cinc dels seus aeroports, que es preveu que reobrin dilluns al vespre.

Desgraciadament, però, al llarg del seu recorregut ha causat la mort d'una quinzena de persones als Estats Units. Les víctimes s'han registrat als estats de Carolina del Nord, Virgínia, Connecticut, Florida i Maryland. Amb aquestes, s'eleven a més d'una vintena les morts provocades pel cicló, després de les tres que van registrar-se a la República Dominicana, una a Puerto Rico i dues a Haití.

Dissabte, Carolina del Nord i Virgínia van viure la ràbia de l'huracà des de bon matí amb forts vents i inundacions. Poc després de tocar terra, per la zona de cape Lookout, el cicló va deixar sense electricitat unes 250.000 llars d'aquests estats veïns i l'estació d'energia nuclear de Brunswick, a Carolina del Nord, que va haver de recórrer a la reserva per no interrompre les operacions.

Per ara, a part de les quinze víctimes mortals, el rastre de l'Irene ha provocat inundacions i tres milions de persones s'han quedat sense llum.


Al vídeo següent filmat el dia 26, veiem una autèntica imprudència practicada per unes persones que miraven les onades causades per l'huracà des d'un moll. En un moment determinat, una de les onades sobrepassa el moll i s'endú per davant els que ho miraven. Per sort, cap d'aquestes persones va passar a engruixir la llista de morts, ja que només hi van haver vuit ferits lleus:





El següent vídeo és una mica més simpàtic que l'anterior. Hi podem veure un reporter de notícies meteorològiques que queda ben remullat per apropar-se massa a les onades:





Per acabar, us poso un parell de vídeos espectaculars del pas de l'Irene quan tenia categoria tres, per Nassau (Bahames). Els vídeos són del dia 24: