Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 30 d’agost del 2011

Tempesta elèctrica a Toronto


Imatge de la tempesta del passa 24 d'agost. Fotografia realitzada per Liam Kearney (flickr).


El passat 24 d'agost, la ciutat canadenca de Toronto va ser testimoni d'una intensa tempesta elèctrica. Una bona part de les descàrregues elèctriques van impactar contra la famosa Torre CN, l'indret més característic de la ciutat i autèntic parallamps de la mateixa.

Al llarg de tres hores, el cel nocturn es va il.luminar amb un dels espectacles de llum més potent de la mare naturalesa.

La Torre Nacional del Canadà (Canadian National Tower en anglès), o simplement Torre CN (CN Tower) és una estructura que no està sostinguda per cables subjectes en terra ferma. Aquesta característica i els seus 553,33 metres d'alçada, l'han catapultat com la tercera torre més alta del món, després del Tòquio Sky Tree i la Torre de televisió de Canton. La Torre CN va ser la més alta del món des del 1975 al 2010. Compta amb un mirador situat a 447 m, sent aquest el tercer més alt del món. Actualment està considerada com una de les Set Meravelles del Món modern per part de la Societat Americana d'Enginyers Civils.

Es troba al centre de la ciutat canadenca de Toronto, principal icona de la ciutat, juntament amb una altra gran atracció turística: el Rogers Center. La torre és la principal postal de la ciutat, atraient més de 2 milions de turistes cada any.

DADES CURIOSES

La Torre CN rep una mitjana de 76 impactes de llamp a l'any.
Pot aguantar vents de 420 km/h.
Els ascensors pugen a una velocitat de 22 km/h i tarden entre 58 i 61 segons en arribar al mirador i al restaurant amb vistes de 360º, respectivament.
El Pis de Cristall pot aguantar 2.919 kg/m², equivalents a 14 hipopòtams adults.
Es la torre más alta de la Federació Mundial de Grans Torres.
Amb vents de 193,12 km/h, la torre es balanceja 1,07 m a l'alçada de l'antena., 0,46m a l'alçada de l'Sky Pod i 22,9 cm a l'alçada del Pis Principal.
Un helicòter grua del tipus Sikorksy, anomenat Olga, fóu el mitjà per posar l'antena de comunicacions.
La Torre CN està disenyada per soportar un terratrèmol de 8,5 graus.








Informació extreta de http://es.wikipedia.org/wiki/Torre_CN