Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 16 d’agost del 2011

Setmana de ple estiu


Mapa de temperatures a 850 hpa previst per dimecres a la tarda.


Aquesta setmana vindrà marcada per un ambient calorós, típic d'aquestes dates. Al mapa de l'encapçalament es pot comprovar l'entrada d'una massa d'aire càlid d'origen subtropical, amb temperatures a uns 850 hpa, de 25ºc al centre de la Península i d'uns 22ºc a sobre Catalunya.

Amb aquestes temperatures a 1500 metres d'alçada, es preveu que l'ambient sigui plenament canicular, amb màximes que poden rondar els 40ºc a molts punts de l'interior. A la costa, com sol passar, no arribarem a aquests valors, però per contra, la sensació de xafogor serà molt acusada.

Sembla que després d'una segona quinzena de juliol força fresca, aquest agost ens vol portar l'estabilitat atmosfèrica tant esperada per moltes persones, sobretot els que gaudeixen d'unes merescudes vacances i especialment, els visitants que ens arriben del nord i centre d'Europa, on les pluges i la fred els acompanyen la resta l'any.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 26,8ºc, mínima 21,6ºc. Estat del cel amb predomini del sol i algun núvol baix decoratiu al matí. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 21 km/h SE. Estat del mar amb mar calma o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1015 ha. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 61 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós esperem una dia assolellat i calorós, amb molta sensació de xafogor. A la resta de la demarcació l'ambient també serà de ple estiu, amb alguns núvols baixos decoratius arran de costa durant el vespre i primeres hores.

La temperatura màxima pot rondar els 31/35ºc a l'interior, els 26/29ºc a la costa i els 27/32ºc al Pirineu. La mínima serà molt elevada, d'uns 21/23ºc a la costa, 17/20ºc a l'interior i 12/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 4/8 nusos, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí bufarà vent de garbí a 12/16 nusos. A la tarda es preveu vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent de fluix de garbí.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem mar arrissada o marejol. A la tarda hi pot haver marejol, amb maror al nord del cap de Begur. A la nit tindrem mar arrissada o calma