Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 6 d’agost del 2011

La Generalitat vol desprotegir les aus salvatges i permetre'n la caça als ocellaires




Caçar ocells salvatges, exhibir-los i fer-ne comerç està prohibit a Catalunya. El govern tripartit va regular l'activitat dels ocellaires amb una normativa que ha aixecat les queixes del col·lectiu.

El nou executiu de la Generalitat planteja a la llei òmnibus fer marxa enrere en part d'aquesta restricció. El govern vol posar ordre entre els ocellaires i proposa permetre que tornin a caçar. Però mentrestant, la llei s'aplica, i la fiscalia de Medi Ambient investiga la comercialització d'ocells en algunes places de l'àrea metropolitana, on els aficionats diuen que se senten perseguits.
L'afició ocellaire té una tradició molt arrelada a Catalunya i està regulada per una normativa molt estricta des del 2010. Està prohibit exhibir, comercialitzar i caçar fringíl·lids com pinsans, caderneres, passerells i verdums. L'exhibició d'ocells només es pot fer en els concursos oficials i a les societats ocellaires.

El govern català, amb la llei òmnibus, vol desprotegir aquestes aus i deixar que es tornin a caçar. Els ocellaires hi estan d'acord i els que estan federats es comprometen a lluitar perquè s'acabi el tràfic il·legal d'ocells.

La llei s'aplica

Mentre no hi ha canvi, la fiscalia de Medi Ambient n'investiga la comercialització en algunes places de l'àrea metropolitana de Barcelona, on s'arriben a pagar milers d'euros per algunes espècies. La sanció per comercialitzar i exhibir aquests ocells pot arribar a 2.000 euros.

En només dos mesos, els agents rurals han decomissat més de 600 ocells. Els porten a un centre de recuperació d'aus perquè molts hi arriben malalts. Quan estan curats, els deixen en llibertat.

Font: www.3cat24.cat/