Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 3 d’agost del 2011

Jornada plenament estiuenca


Imatge captada aquest migdia per la càmera de TV3.


Avui hem tingut tots els ingredients d'una jornada estiuenca. Com podeu veure a la imatge superior, la platja tenia una gran afluència de gent i l'ambient era plenament assolellat, tot i la presència d'algun núvol alt.
Més cap a l'interior, el mateix aire que s'anava escalfant, anava ascendint ajudat per l'efecte palanca de les muntanyes pirinenques i prepirinenques, que facilitaven el creixement d'algunes tempestes de tarda, les quals, ajudaran a que hi hagi una bona temporada boletaire. D'altra banda, a la costa, com sol ser habitual, ens han arribat les encluses d'aquestes tempestes., fins i tot, s'han vist alguns mammatocúmulus i ha caigut alguna gota esporàdica.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 27,3ºc, mínima 21,3ºc. Estat del cel assolellat fins a mitja tarda, llavors s'ha anat tapant amb encluses. Pluja inapreciable. Vent amb predomini del gregal a 15 km/h de mitjana, ratxa màxima 40 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, mar de fons de llevant. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 58 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós esperem un dia amb predomini del sol. A la resta de la demarcació també tindran un dia assolellat i calorós, no obstant, poden mantenir-se alguns núvols baixos que a estones taparan el cel a les zones de muntanya de la meitat oest i al Pirineu. Pot tornar a caure algun ruixat de tarda a la zona pirinenca i Serralada Transversal.

La temperatura pot pujar fins a 30/32ºc a l'interior, fins a 25/28ºc a la costa i fins a 24/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 20/23ºc a la costa, fins a 15/20ºc a l'interior i fins a 9/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de component nord i oest reescalfat, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí pot bufar vent fluix de xaloc o garbí. A la tarda es preveu vent de garbí a 10/14 nusos. A la nit tindrem vent fluix de ponent o calma.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de llevant, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem marejol o maror generalitzada. A la nit quedarà marejol o mar arrissada.