Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 27 d’agost del 2011

Imatges de l'huracà Irene


Imatge de satèl.lit de l'huracà Irene.


Segons el portal de notícies http://www.3cat24.cat/, en les darreres hores l'huracà "Irene" ha tocat terra a Carolina del Nord amb vents de 150 quilòmetres per hora, segons ha informat el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units. L'Irene ha perdut força i ha passat a la categoria 1, la més baixa de l'escala de Saffir-Simpson, que en té cinc. Malgrat això, ja ha causat dos morts a Carolina del Nord, estat en què unes 200.000 llars s'han quedat sense electricitat. L'apagada també ha afectat 50.000 clients de Virgínia. A tota la costa est dels Estats Units, una de les zones metropolitanes més poblades del món, s'han emès ordres d'evacuacions massives sense precedents.


El Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units ja preveia que l'Irene s'afebliria una mica quan toqués terra, però el perill es manté. Fa dècades que la costa est nord-americana no s'enfronta a una amenaça d'aquestes dimensions per un huracà. L'Irene, amb un diàmetre de 820 quilòmetres, està considerat un monstre, i a més, està passant molt a la vora de la costa est nord-americana, una de les zones metropolitanes més poblades del món.



L'huracà vist des l'Estació Espacial Internacional.


Per ara, l'huracà ha causat dues víctimes mortals a Carolina del Nord. La primera ha passat al comtat de Nash County, on un home ha mort en caure-li una branca d'arbre de grans dimensions quan caminava pels voltants de casa. La segona víctima ha estat al comtat d'Onslow, quan un home ha mort d'un infart mentre assegurava amb fustes les finestres de casa i la tercera ha patit un accident de trànsit.

Amb aquestes últimes s'eleven a vuit les morts provocades pel cicló, després de les tres que s'han registrat a la República Dominicana, una a Puerto Rico i dues a Haití.

A més, a Carolina del Nord i Virgínia viuen la ràbia de l'huracà des d'aquest dissabte al matí amb forts vents i inundacions. Poc després de tocar terra, per la zona de cape Lookout, el cicló ha deixat sense electricitat unes 250.000 llars d'aquests estats veïns i l'estació d'energia nuclear de Brunswick, a Carolina del Nord, que ha hagut de recórrer a la reserva per no interrompre les operacions. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha ampliat en les darreres hores l'estat d'emergència no només a Virgínia, sinó també a Massachusetts.



Imatge de satèl.lit amb l'ull de l'huracà a sobre l'estat de Carolina del Nord.


Està previst, segons el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units, que l'Irene es dirigeixi cap al nord a 22 quilòmetres per hora. L'organització ha recomanat al Canadà que en segueixi amb atenció la trajectòria.

A les sis de la tarda, hora catalana, Nova York tancà cinc dels seus aeroports, de manera que hi queden cancel.lats tots els vols d'entrada, tant nacionals com internacionals.

De fet, ja hi ha milers de vols suspesos, quatre d'aquests a l'aeroport del Prat. També a les sis tancarà tot el transport públic novaiorquès.



Vídeo on s'observa la formació i trajectòria de l'huracà Irene.


Irene, és el primer huracà de la temporada 2011 a l'Atlàntic i també és el primer en arribar als Estats Units des del 2008. S'estima que més de 50 milions de persones es troben dins de la trajectòria del cicló tropical mentre es dirigeix cap als centres de població importants dels EUA de Norfolk, Washington, Baltimore, Filadèlfia, Nova York i Boston.

L'Irene també té moltes possibilitats de convertir-se en el primer huracà que toqui terra a Nova Anglaterra des del 1991.



Trajectòria prevista de l'huracà.