Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 7 d’agost del 2011

Dia de gregal i cirrus a sobre les vinyes


Imatge captada aquesta tarda a Vall-llòbrega. En primer pla es veu una vinya i molts cirrus al cel.


Aquest diumenge i en general tot el cap de setmana, s'ha caracteritzat per un ambient amb predomini del Sol i amb una xafogor força destacada, sobretot durant ahir dissabte, degut al vent de garbí que bufà. Aquest vent de garbí ha girat a gregal al llarg d'avui diumenge, alterant notablement l'estat de la mar, amb maror mar endins i marejol arran de costa, tal i com ho testimoniaven els abundants blancalls.

Un altre fet destacat, han estat les nombroses franges de núvols alts del gènere cirrus, que han creuat el cel al llarg d'aquesta tarda. Aquests núvols formats per cristallets de gel i situats per damunt dels 6.000 metres d'altura, eren les restes d'un front molt desgastat que ens ha creuat, tot deixant algun ruixat cap al Pirineu.

Pel que fa a altres dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 26,1ºc, mínima 21,2ºc. Vent de component nord-est a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1011 hpa, mínima 1008 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 51 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



El Sol d'agost madura el raïm fins a assolir el punt ideal de maduració. Ara aniria bé que no plogués durant el que resta de mes.


Previsió per aquest dilluns

Aquests dilluns a Palamós, preveiem que els núvols baixos tornin a aparèixer i en alguns moments del dia, poden tapar completament el cel, especialment a mitja tarda. A la resta de la demarcació el temps vindrà marcat per la nuvolositat abundant de tipus baix a qualsevol punt, més trencada al llarg de la tarda a l'Alt Empordà. Pot caure algun ruixat de tarda o alguna tempesta localment moderada als llocs habituals, sobretot cap al Ripollès, Garrotxa i serralada Transversal.

La temperatura màxima pot rondar els 26/28ºc a l'interior, els 23/26ºc a la costa i els 16/22ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/20ºc a la costa, fins a 14/17ºc a l'interior i fins a 9/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 8/12 nusos, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns., mar endins i al nord del cap de Begur es poden assolir els 20 nusos. Al matí pot bufar vent de gregal a 8/10 nusos., mar endins el gregal pot bufar a 15/20 nusos. A la tarda es preveu que el vent de nord es reforci fins a 15/20 nusos arran de costa i fins a 25/30 nusos mar endins i al nord del cap de Begur. A la nit tindrem vent de tramuntana a 15/20 nusos, arribant als 30 nusos mar endins.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la nit s'espera marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins (ones de 2,4 metres).


Més imatges de la vinya emparrada: