Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de juliol del 2011

Tarda assolellada i retorn de les nits tropicals


Imatge captada a les set de la tarda per la càmera de TV3 on s'aprecia que no ha quedat ni un núvol.


Després del matí ennuvolat que hem tingut avui, fins i tot amb la caiguda d'alguna gota dispersa, per fí el Sol s'ha acabat imposant al llarg de la tarda, després de moltes jornades amb els núvols com a protagonistes.

Tal i com es preveia, les pluges més importants s'han concentrat en indrets de la Garrotxa o La Selva. Aquestes són algunes de les dades més destacades: Olot-Les Fonts 29,7 mm, Olot-Volcà Montsacopa 22,4 mm, Susqueda 10,4 mm, St. Hilari Sacalm 8,8 mm o Breda 3,8 mm.

Pel que fa al Baix Empordà, tants sols ha caigut alguna roina o plugim, amb un màxim a La Bisbal d'Empordà de només 0,3 mm.

Un altre fet destacable de les darreres jornades ha estat la recuperació que han experimentat les temperatures mínimes, i en menor mesura les màximes, això si, amb notable sensació de xafogor.

A Palamós, la temperatura mínima del divendres passat va ser de 21,5ºc i la d'avui ha sigut de 20,8ºc. Aquestes mínimes plenament tropicals i que ens tornen a recordar l'estiu, són degudes a la presència d'abundant nuvolusitat nocturna i al vent aponentat que ha bufat durant algunes hores.

Altres mínimes tropicals que han tingut lloc avui a la nostra zona: St. Feliu de Guíxols 21,0ºc, Palafrugell 20,9ºc o Calonge 20,5ºc.

Aquestes temperatures més normals per l'época, es poden mantenir al llarg de les properes jornades, tot això, acompanyat amb més sol que dies enrera, amb la qual cosa podem dir que per fi l'estiu ha tornat.

Altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 25,7ºc. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 54 %. Pressió atmosfèrica màxima 1016 hpa, mínima 1014 hpa. Vent de component sud i oest, a 5 km/h de mitjana, o calma, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Imatge de radar de primeres hores de la tarda.