Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 16 de juliol del 2011

Sons de la laurisilva i web interessant


Imatge del bosc de laurisilva de Los Tilos.


Els vídeos que podreu escoltar a continuació, ens traslladen per uns instants al bosc de laurisilva de Los Tilos, a La Palma. Si poseu el volum ben alt i tanqueu els ulls, us transportaran de manera imaginària a aquest regne natural.

Cal destacar que aquests breus vídeos, on només s'escolta el cant dels ocells, més concretament de la subespècie de merla Turdus merula cabrerae, van ser gravats ben a prop del centre de visitants i d'un pàrquing on hi havia força gent, sobretot alemanys que són omnipresents a l'illa, això si, amb un grau de respecte cap al medi envejable...semblava que no hi havia ningú!

Això és indicatiu de la sensibilitat de la gent que visita aquest indret., tot el contrari del que podem trobar en altres indrets naturals del nostre país, on el brogit dels motors, els fums, la pols i les deixalles apareixen a cada cantonada...i alguns encara hi volen fer passar més vehicles...lamentablement, ens queda molt camí a recòrrer si volem deixar de ser el país del campi qui pugui.








Si teniu interés en conèixer el cant dels ocells, us deixo el següent enllaç on podreu escoltar el cant de més de 7600 espècies d'ocells de tot el món. Heu de tenir present que al buscador s'hi ha de posar el nom científic de l'ocell perfectament escrit.

http://www.xeno-canto.org/