Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 27 de juliol del 2011

Resum del temporal de pluja


Imatge de les nuvolades que es veien aquest migdia mirant cap a l'oest.


Sens dubte, la pluja ha estat el fet més destacat de les darreres jornades, en aquest atípic mes de juliol. Tot i els perjudicis que haurà causat aquest temps tant poc estiuenc al sector turístic, de ben segur que els nostres boscos hauran rebut de bon grat aquesta pluja tant ben caiguda, ja que es va perllongar al llarg de moltes hores, tot infiltrant-se al terreny. Això farà que esdevingui una reserva d'aigua extra, per afrontar possibles calorades en el mes d'agost.

Aquestes són les dades de precipitació de les darreres 72 hores al Baix Empordà: Verges 86,4 mm, La Bisbal 57,6 mm, Les Olives 52,2 mm, Palafrugell 43,6 mm, Calonge 41,8 mm, St. Feliu de Guíxols 36,0 mm, Palamós 35,2 mm.

Crida especial atenció la pluja caiguda a la comarca del Gironès, amb quantitats que superen o s'acosten als 100 mm: Salt-Barri Vell 109,4 mm, St. Gregori 104,4 mm o Girona-Devesa 91,8 mm.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 24,4ºc, mínima 17,8cº. Estat del cel amb nuvolositat variable. Vent de gregal i xaloc, a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 32 km/h est-nord-est. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1013 hpa. Humitat relativa màxima 98 %, mínima 59 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.








Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós esperem un dia amb predomini del Sol, tot i que quedaran restes de nuvolusitat de tipus baix. No s'espera pluja. A la resta de la demarcació l'ambient serà força assolellat a la zona est, a la costa i sobretot a l'Alt Empordà., en canvi, els núvols baixos encara poden tapar el cel la major part del dia, sobretot cap al Ripollès, interior de la Selva i Garrotxa. No es descarta la caiguda d'algun petit ruixat de tarda a l'interior de la demarcació, sobretot, a prop del Montseny-Guilleries, Ripollès o Garrotxa.

La temperatura pot pujar fins a 25/27ºc a l'interior, fins a 22/25ºc a la costa i fins a 14/21ºc al Pirineu. La mínima pot devallar fins a 17/19ºc a la costa, fins a 13/16ºc a l'interior i fins a 7/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana, a 8/10 nusos, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous., al nord del Cap de Begur i mar endins s'espera tramuntana a 15/20 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda s'espera vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit tornarà la tramuntana a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà mar calma o arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem una mica de marejol. A la nit hi haurà maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.