Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 4 de juliol del 2011

Quatre gotes i més calor


Imatge captada per la càmera de TV3 a les cinc de la tarda. Observeu com hi havia gent a la platja i nuvolades cap a l'interior de la comarca.


Aquesta passada matinada han tornat a caure quatre gotes, amb un total de 0,4 mm recollits. El fet més destacat del dia d'avui, però, ha estat l'elevada temperatura que s'ha assolit, ja que hem arribat fins a 27,6ºc, uns 2,8ºc més que ahir, degut a la tramuntana cremadora que ha bufat la major part de la jornada. Durant la nit tampoc ens hem escapat de la calorada i la mínima ha tornat a ser tropical, amb 20,2ºc.

Aquest vent del nord, d'entre tramuntana i gregal, ha bufat amb més intensitat del que marcaven els models i ha arribat a uns 15/20 km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 55 km/h a les 11 del matí. El vent de gregal s'ha notat també amb l'onatge, ja que mar endins, segons la boia de Puertos del Estado, hi han hagut ones d'un metre d'alçada al llarg del matí, en canvi, arran de costa hi ha hagut mar arrissada.

Altres dades del dia a Palamós., vent amb predomini del gregal i la tramuntana a 15/20 km/h de mitjana, fins a la tarda, llavors ha entrat vent de component sud fluix. Estat del cel amb nuvolusitat variable i predomini del Sol. Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 36 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquests dimarts a Palamós tindrem un dia amb predomini del Sol i alguns intervals de núvols en varis nivells. No es preveu precipitació. A la resta de la demarcació tindran un temps similar.

La temperatura màxima pot pujar fins a 30/34ºc a l'interior, fins a 24/27ºc a la costa i fins a 24/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa (en alguns punts de l'Alt Empordà podrà ser més elevada), fins a 16/19ºc a l'interior i fins a 10/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord i oest, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts., al nord del Cap de Begur hi pot haver tramuntana a 15 nusos. Al matí hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la tarda el garbí pot bufar a 10/14 nusos. A la nit hi pot haver vent fluix de ponent o calma.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà marejol generalitzat. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.