Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Posta de sol al Mirador de Ruàs i La Font Nina


Posta de sol d'ahir diumenge al Mirador de Ruàs.


A la imatge superior podem veure la posta de sol d'ahir diumenge, enmig dels relleus suaus de les Gavarres, des del Mirador de Ruàs, a Calonge.
Aquest mirador situat a uns 200 msnm a les Gavarres, és un excel.lent punt per veure tota la Vall del Molins i bona part de les Gavarres.





La posta de sol conflueix just al darrera de Romanyà de la Selva. En el punt exacte on es pon el Sol, podem veure un parell de petits relleus que corresponen al Puig Aldric (426msnm) i al Puig del Roquet (433msnm). A la dreta de la imatge s'intueix el Puig d'Arques (527msnm), indret on trobem el conegut radar meteorològic, i el Puig de la Gavarra (532msnm)



Cartell indicador del Mirador de Ruàs.



La Font Nina.


Abans d'arribar al mirador i després de deixar el camí principal, podem desviar-nos per un petit corriol a mà esquerra que ens portarà a la Font Nina. Aquesta font en períodes de manca de pluja, com és l'estiu, no raja. Ens haurem d'esperar que caiguin pluges generoses a la tardor i l'hivern per veure-la rajar.



Cartell senyalitzador de la Font Nina.



Castell o torre de roques granítiques.


Tota aquesta zona de la vessant oest de la muntanya de Can Mont, es caracteritza per l'abundància de curioses formacions de roques granítiques, tals com boles (nuclis residuals de roca magmàtica inalterada que afloren al desaparèixer el mantell de sauló) i torres de blocs granítics, de formes rectilínies i allargades formades per diversos blocs superposats on es reconeixen els plans de diàclasi (fractures) que els han modelat amb el pas de milions d'anys. En algunes d'aquestes torres, hi apareixen petites cavitats utilitzades pels antics habitants prehistòrics com a llocs d'enterrament, són conegudes com a paradólmens.



Una altre imatge de la Font Nina. Es tracta d'una font apareguda en granitoides alterats.




Mapa per arribar al mirador i la font.