Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 18 de juliol del 2011

Nova tongada de ruixats


Cirrus espissatus vertebratus i estratocúmulus.


Aquesta tarda l'aparició de nombrosos bancs de núvols baixos del gènere estratocúmulus i àmplies franges de núvols alts del gènere cirrus, com els que veieu a l'encapçalament, són un indicatiu del proper canvi de temps que ens portarà noves pluges durant aquest dimarts, sobretot a primeres hores del dia. Aquest nou augment nuvolós ha vingut acompanyat per unes temperatures força agradables, tot i trobar-nos a plena canícula, i és que l'entrada de l'ampli solc d'aire fred que ens va afectar d'ahir, s'ha deixat sentir, especialment, en la temperatura mínima i en la menor sensació de xafogor.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 21,7ºc, mínima 17,7ºc. Estat del cel amb nuvolusitat variable. Vent de component nord i sud-est, a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 27 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1013 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 76 %, mínima 51 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts el pas ràpid d'una perturbació, a Palamós ens pot portar una nova tongada de ruixats i fins i tot algun nucli tempestuós, durant les primeres hores del dia i fins a mig matí, més o menys, que ens poden deixar entre 10/20 mm., la resta de la jornada, tot i algunes clarianes, encara poden persistir alguns núvols. A la resta de la demarcació hi pot haver un temps similar, amb una jornada marcada pels núvols a la meitat sud i oest, amb més sol cap a l'Alt Empordà.

La temperatura màxima pot rondar els 24/26 ºc a l'interior, els 20/23ºc a la costa i els 14/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18ºc a la costa, fins a 12/15ºc a l'interior i fins a 7/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 8/10 nusos, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí bufarà vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 25 nusos al nord del Cap de Begur. A la tarda s'espera la mateixa situació, amb mestral a 35 nusos al Cap de Creus. A la nit tindrem vent fluix de tramuntana, amb mestral a 35 nusos per sobre el Cap de Creus.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà la mateixa situació, amb forta maror al nord del Cap de Begur. A la tarda tindrem marejol arran de costa i de forta maror a maregassa mar endins. A la nit hi haurà la mateixa situació.