Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de juliol del 2011

Matinada tòrrida


Imatge de la posta de Sol d'avui entre els pins.


La passada matinada ha estat especialment càlida, amb una mínima que altre vegada ha estat tropical, ja que només ha baixat fins a 21,7ºc. El fet més cridaner, però, ha estat la temperatura que s'enregistrava entre les sis i les set del matí, on ja hi havien 24ºc. Cap a les quatre i les cinc de la matinada hi havien entre 22/23ºc., amb aquests valors, de ben segur que a més d'una persona li haurà costat agafar el son, si no és que hagi utilitzat algun mitjà artificial per fer baixar la temperatura.

Pel que fa a altres dades del dia., temperatura màxima 24,3ºc, mínima 21,7ºc. Estat del cel asserenat i calitjós, amb alguns núvols baixos decoratius al matí. Vent de ponent o garbí a 15/20 km/h, ratxa màxima 40 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1012 hpa. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 69 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.





Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós es preveu amb predomini del Sol i alguns intervals de núvols baixos i alts, amb calitja. A la resta de la demarcació s'espera una jornada similar, amb l'aparició de nuvolades de tarda que poden deixar algun ruixat al Pirineu i Serralada Transversal.

La temperatura màxima pot pujar fins a 29/32ºc a l'interior, fins a 24/27ºc a la costa i fins a 22/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/22ºc a la costa, fins a 16/18ºc a l'interior i fins a 10/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb direcció variable, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres., al nord del Cap de Begur hi pot haver tramuntana a 10 nusos. Al matí hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la tarda el garbí pot bufar a 8/12 nusos. A la nit hi pot haver vent fluix de direcció variable o calma.

L'estat de la mar es preveu amb marejol generalitzat, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà una mica de marejol. A la nit tindrem mar arrissada o calma.