Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 15 de juny del 2011

Vídeo de la pedregada de St. Llorenç de la Muga


St. Llorenç de la Muga.
Font: www.artmedieval.net/sant%20llorenc%20muga%20poble.htm


Dilluns passat es preveia la formació d'alguna tempesta localment forta i acompanyada amb calamarsa o pedra a l'interior de la demarcació. Un dels indrets que tenia més números era la zona propera a la Serra de les Salines o a l'Albera i així va ser, ja que poc abans de les tres de la tarda, va començar a crèixer un gran cumulunimbus a la comarca nord-catalana del Vallespir i va creuar la Serra de les Salines en direcció a l'Alt Empordà.


Aquesta tempesta anava acompanyada amb calamarsa o pedra (recordem que la calamarsa té un diàmetre inferior a 1 cm i la pedra ha de ser superior a 1 cm) i forta intensitat de precipitació.



Imatge de radar de la forta tempesta amb cors morats que afectà a l'Alt Empordà.


La forta pedregada va afectar a diversos pobles del nord l'Alt Empordà, com per exemple a Maçanet de Cabrenys, St. Llorenç de la Muga, Darnius, Cistella o Figueres.

Per fer-nos una idea de la intensitat de la precipitació, a St. Llorenç de la Muga en només 15 minuts van caure 36 mm en forma líquida i sòlida, aquest fet va provocar acumulacions de 30 o 40 centímetres als carrers de la població.


Tot seguit podreu veure un vídeo de la gran pedregada. Els carrers van quedar coberts de blanc: