Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 1 de juny del 2011

Tramuntana fresca


Imatge captada aquest vespre per la càmera de tv3, on es veuen restes de nuvolusitat.


La tramuntana que acompanya l'entrada d'aire fred ha mantingut l'ambient força fresc al llarg de la jornada, ajudat també per l'abundant nuvolusitat d'aquesta tarda, que fins i tot ha deixat anar alguna gota esporàdica. Curiosament, aquest fet es produeix en el dia que comença l'estiu meteorològic (juny, juliol i agost).

El vent de tramuntana ha bufat a uns 25/30 km/h de mitjana i ha arribat fins a una ratxa màxima de 74 km/h, això ha provocat que el creuer Grand Mistral que havia d'arribar avui, no hagi pogut atracar al port. L'estat de la mar s'ha vist molt alterat per la tramuntana que s'ha deixat sentir amb força, ja que la boia de Palamós enregistrava una alçada significant de l'onatge que rondava els 2 m o superior.

Altres dades del dia a Palamós: temperatura màxima 20,4ºc, mínima 15,1ºc. Estat del cel amb predomini del sol al matí i més tapat a la tarda, amb precipitació inapreciable. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 66 %, mínima 24 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós tindrem un dia amb nuvolusitat variable, amb cel més tapat a la tarda/vespre i més clarianes al matí. No s'ha de descartar que pugui caure algun plugim o alguna gota esporàdica al llarg del dia. A la resta de la demarcació hi haurà un ambient més assolellat a l'interior, amb nuvolusitat més abundant a la costa i al Pirineu. Pot caure algun petit ruixat o algun plugim a qualsevol indret, a més, podria caure alguna feble nevada per damunt dels 1900 m, sobretot a les parts encarades a nord.

La temperatura màxima pot rondar els 18/20ºc a la costa, els 20/22ºc a l'interior i els 8/16ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 9/12ºc a l'interior i fins a 0/8ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà del nord a 20/24 nusos, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous, amb ratxes superiors. Al matí tindrem vent de gregal a 10/15 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit es mantindrà el gregal a 8/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de dijous. Al matí hi haurà maror generalitzada. La resta de la jornada s'espera la mateixa situació, amb mar de fons del nord-est.