Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 13 de juny del 2011

Torna l'estiu !


Mapa de llamps d'avui. Font:meteocat.com.


Després de les tempestes que avui han afectat a gairebé tota la demarcació, les properes jornades vindran marcades per una pujada destacada de les temperatures i un ambient assolellat, per la qual cosa, ja podem deixar enrera aquesta inestabilitat que ha fet una mica la guitza al cap de setmana llarg.

Però no ha calgut esperar gaire per trobar temperatures estiuenques, ja que en algunes poblacions de l'interior avui s'han assolit temperatures màximes molt càlides, com els 29ºc de Salt, els 29ºc de Girona-Devesa, els 28ºc de Medinyà o els 28ºc de Llagostera Can Gotarra...sort que havien de baixar les temperatures.

Les tempestes i els ruixats més importants, com era d'esperar, s'han concentrat a l'interior i especialment cap a les Salines-Alberes, a l'Alt Empordà., per exemple, a la Jonquera hi han caigut 33,8 mm.

Com podeu comprobar al mapa de l'encapçalament, aquestes tempestes anaven acompanyades amb abundant aparell elèctric. Al Baix Empordà trobem els següents registres de precipitació: Monells 16,0 mm., La Bisbal 12,6 m., La Tallada d'Empordà 10,3 mm o Torroella de Montgrí 6,9 mm.

Dades del dia a Palamós., temperatura màxima 23,2 ºc, mínima 18,2 ºc. Estat del cel, ennuvolat al matí amb algun ruixat i núvols i clarianes la resta del dia. Pluja 2,8 mm. Vent amb predomini del garbí a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 23 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 73 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós tindrem un dia càlid i assolellat. A la resta de la demarcació tindran un dia molt calurós, especialment a l'interior de l'Empordà, on es pot arribar a 30ºc o més. A la meitat oest es poden formar algunes nuvolades de tarda i deixar el cel més variable, a estones cobert, amb possibiltats que caigui algun ruixat cap al Pirineu o Serralada Transversal.

La temperatura pot pujar fins a 23/25ºc a la costa, fins a 28/32ºc a l'interior i fins a 16/24ºc al Pirineu. La mínima també serà elevada, ja que rondarà els 17/20 ºc a la costa i interior i els 8/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a 8/12 nusos de tramuntana, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent en calma o vent fluix de component est. A la tarda s'espera vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit hi haurà terral o ponent fluix.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts, amb maror mar endins. Al matí tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem una mica de marejol amb mar creuada. A la nit hi haurà mar arrissada o calma.