Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 22 de juny del 2011

Previsió per la Festa Major i la Revetlla de Sant Joan


El tradicional castell de focs tancarà la Festa Major com cada any. Programa d'actes: http://palamosdigital.cat/publicitat/programa-festa-major-palamos-2011.pdf


Aquest dijous, inici de la Festa Major de Palamós i dia de la Revetlla de Sant Joan, ens llevarem amb un ambient dominat pel Sol, però enterenyinat per alguns núvols en varis nivells. Al llarg de la jornada i especialment a la tarda, el cel s'anirà ennuvolant fins a quedar cobert, no obstant, no s'espera que plogui. A la resta de la demarcació també s'anirà tapant amb el pas de les hores, amb possibilitats que caigui algun ruixat de tarda al Pirineu, traslladant-se de manera més feble a altres indrets de l'interior.

La temperatura màxima pot rondar els 25/28ºc a l'interior de la comarca, els 22/24ºc a la costa i els 14/22ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18ºc a la costa, fins a 14/16ºc a l'interior i fins a 10/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 10/15 nusos, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent de gregal a 8/10 nusos. A la tarda hi haurà vent de gregal o tramuntana a 10 nusos, superior al nord del Cap de Begur on arribaran a 15/20 nusos. A la nit de Sant Joan la tramuntana pot bufar a 20/24 nusos, per tant, es recomana més que mai molta precaució amb l'ús del foc i els petards.

L'estat de la mar
al nostre sector costaner, es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous, amb mar creuada. Al matí tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de nord-nord-est. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà entre marejol i maror arran de costa i forta maror mar endins. Precaució amb la navegació.



Aquest divendres a Palamós s'espera un dia enterenyinat per núvols alts al matí, amb alguns núvols baixos força abundants a la tarda. A la resta de la demarcació hi haurà un temps similar. No esperem pluja.

La temperatura màxima pot ser d'uns 24/27ºc a l'interior, d'uns 22ºc a la costa i d'uns 18/22ºc al Pirineu. La mínima no tindrà grans canvis a la costa i pot ser una mica més baixa al Pirineu i interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 15/20 nusos al llarg de la matinada de divendres. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana al nord del Cap de Begur a 10 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit entrarà de nou la tramuntana a 15/20 nusos, superior mar endins on s'arribarà a 25 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner, es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada de divendres. La resta de la jornada hi haurà la mateixa situació.



Aquest dissabte a Palamós esperem un dia assolellat i calorós. A la resta de la demarcació hi haurà un dia amb la mateixa situació.

Les temperatures seran més elevades a tots els sectors, amb valors propers als 30ºc a l'interior i a 22/26ºc a la resta.

El vent al nostre sector costaner pot bufar de tramuntana, a uns 15 nusos, al llarg de la matinada del dissabte. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/8 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de garbí o calma.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada del dissabte. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi pot haver una mica de marejol. A la nit hi haurà mar arrissada.



Aquest diumenge tindrem una nova jornada assolellada i calorosa a tota la demarcació.

La temperatura pot ser similar o una mica més alta.

El vent al nostre sector costaner pot bufar fluix de component sud o hi pot haver calma, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent fluix de xaloc. A la tarda hi haurà vent de garbí o xaloc a 8/12 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component sud o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem mar arrissada. A la tarda hi pot haver una mica de marejol. A la nit quedarà mar arrissada, amb marejol mar endins.

QUE TINGUEU UNA BONA FESTA MAJOR I UNA BONA REVETLLA DE SANT JOAN !